merhaba bayanlar ben ilk defa eğitmeyi 2.5 yaşında denedim sonuc o kadar ağlıyordu ki korkuyordu ne tuvalete tutabildim ne klozete oturta bildim her yere yaptı cişini gittim hemen bi lazımlık aldım ona da oturmuyordu o gun icinde bıraktım ...ama ne oldu bu eğitimde cişinin nereye yapılacagını oğrendi ...ikinci eğitim kızım 3 yaşında vebir ay onceydi lazımlığı ortalığa cıkartarak başladım bebeğini oturtup icine su dokuyor ve onu ciş yaptı deyip tuvalete dokuyorduk sonra kendisi oturmaya başladı ama yapmıyor ortalığa yapıyordu kızmadım ...birlikte cişim geldi deyip tuvalete koşuyorduk bende tuvalate gideceğim zaman o şekilde yapıp koştum

garip geliyor ama ornek almalı ...birliklte cok kere gittik oyun gibi hoşuna gidiyordu su oynayıp cıkıyorduk ama yapmıyordu yine de sakindi aynı sekilde bircok kere geldi deyip lazımlıga tuvalete cok koştu oyundu tabi ve yapmadı yine pes ettim ve bıraktık aslında yanlış ama goruyorum ki hep aklında kalmış bazen demekki zorlamamak gerekiyormuş .... bir ay sonra dun farkettim ki uyandığında bezi kuru kalkıyor ve sonra yapıyordu dedim ki tutmayı oğrenmiş demekki bilincli salıyor cişini ve onada bezini cıkarttım ve artık bez kullanmıyoruz cişini tuvalete yapacaksın dedim biraz mızıkladı lazımlığı ortaya cıkarttım oturdu ciş yapıcam dedi ve yaptı şok oldum bu kadar kolay olacağını beklemiyordum cok inatcıdır normalde koştuk sevincimi aferinlerle opucuklerle baya belli ettim cok şaşırdı iyi birşey yaptığını duşundu ..hadi birlikte dokelim dedik oyuna cevirdim koştuk birlikte doktuk ve tasa su doldurdum hadi cişini suyla gonder dedim sevine sevine doktu ellerimizi yıkadık birlikte.. 5 dk kadar sonra lazımlık kutusunu elinde yapmış olarak bana getirdi hadi dokelim dedi bu şekilde ben dokuyorum o suyla gonderiyor el yıkıyoruz oyunuyla sayısız yaptık bi kere hatayla yetişemedi kacırdı ve gece de bağlamadım kesinlikle altını bağlamayın başlarsanız....gece de yatak odasına koydum lazımlığı sabah kalktı altı kuru ve yine lazımlığa yaptık cok şukur bu bitti sıra kakamızda.. oyuna cevirerek ve bir gun bile olsa eğitim tuvaletle tanışmak oluyor onlar icin bu yuzden baskı yapmayın ara ara oğretin sabah altının kuru oluşu eğitime hazır olmasıdır illaki kazalar olur unutmayın bayanlar ...