ilk gebeliğim 22. haftada rahimagzı yetmezliği sebebiyle sonlandı. 2. gebeliğimde sık doktor kontrolleri ile dikişe gerek duyulmadı. rahimagzı uzunlugu gayet iyi dendi. fakat 24. haftada bikac damla kan geldi. acile gittim 2-3 cm acıklık oldugu soylendi ve acil serklaj ameliyatı oldum. wc dısında ayaga kalkmadan hastanede yattım. 26 hafta 5 gunlukken dikişler acıldı ve oğlum dunyaya geldi. uzun bi kuvez macerası ve kotu gunler sonucu cok sukur cocugum yanımda suan 1 yasında cok sukur.
her ne kadar korksamda oğluma bi kardes olsun istiyorum. cunku kuvezde beyin kanaması gecirdi şant takıldı. su gayet sağlıklı masallah. normal bir cocuk gibi. ama biz yaslanıp gidersek bi dayanagı olsun istiyorum yanında. cok istesemde cesaret edemiyorum.
rahatsızlıgımı arastırırken bu trans abdominal serklaj ameliyatını duydum. acaba bu oprerasyonu gecirip beni yureklendirecek arkadaslar var mı aranızda.. bu ameliyattan sonrada gebelik boyunca ayaga kalkmak falan yasak mı? ben hep yatarsam oğlumla nasıl ilgilenirim bunu duşunuyorum..