Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylara yonelik 14-29 Eylul'de uygulanan acığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugunku seansta da devam edeceğini duyurdu. Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan acıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda acığa satış işleminin yapılabildiği anımsatıldı.
Soz konusu paylara yonelik 14-29 Eylul'de getirilen acığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugunku seansta da uygulanmasına karar verildiği aktarılan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Acığa satış işlemi yapılabilen paylarda acığa satış işlemi, acığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gercekleşen işlem fiyatından daha yuksek bir fiyat uzerinden gercekleştirilebilecektir. Ancak, acığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gercekleşen fiyatının bir onceki fiyattan daha yuksek olması halinde acığa satış işlemi en son gercekleşen fiyat duzeyinden de yapılabilecektir. Gun icinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gun icinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da acığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de acığa satış seceneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve ozenin gosterilmesi onem arz etmektedir."
Borsada, acığa satışta 'yukarı adım kuralı' bugun de gecerli olacak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Borsada, acığa satışta 'yukarı adım kuralı' bugun de gecerli olacak