oncelikle kendimi tanıtayım. .28 yaşındayım.1 oğlum var yiğit 5 aylık.gecen yıl bu zamanlar hamileydim ve temmuzda doğum oldu sezeryanle.bebek alışverişverişine bebek heyecanı ile hamile olduğumu oğrendiğim ilk anda başlamıştım o kadar cok şey almıştım ki doğuma kadar coğu fazla giyemeden kuculdu şimdi mavili yeşilli sarılı kremli renkte kuculen giysiler bir kenarda duruyor.ve fazla giyilmediği icin de yepyeni.artık 2. bebeğe giydirecegim 2. bebege pek giysi almayı da duşunmuyorum artık. velhasıl gelelim ihtiyac listesine :
1-)en onemli ihtiyac bebek icin bez arkadaşlar ben en cok 3 ve 4 numara bez kullanılıyor.yenidoğan bezi 1 hafta kullanıldı sonra 2 ye gecti 1,5 aylıkkende 3 numaraya gectim.
2)onden duğmeli pijama takımı daha rahat oluyor.emzirirken kıyafeti acmak bir işkence zor.2 adet takım yazlık 2 adette kışlık duğmeli yeterli. fazla pahalı almanıza gerek yok.hamile giysilerimi hala giyiyorum doğumdan sonra 10 kg gitmişti ama sut olsun diye yediğim icin 5 kg geri aldım .sut cok onemli
3)bebek icin ağız bezi cok almıştım 1 paket yeterliymiş zaten yeteriymiş.makine yıkıyor zaten
4)bebek icin cok onluk almıştım ama altı muşamba tarzı onlukler daha kullanışlıymış 4 tane yeter.
5)bebek icin en cok kullandığım yazın kısa kollu cıtcıtlı atlet kışında uzun kollusu.bunu fazla stok etmeyin cabuk kuculuyor ben hatta pazardan alıyorum bebeğimin ayına gore gayet ucuz.pahalı almayada gerek yok cabuk kuculuyor bez masrafı icin bence calışıyorsanız giysi almak yerine altın yada para biriktirin.ben ayda 100 tl bez masrafım oluyor
6)emzirme sutyeni ve emzirme atleti almıştım ama atlet daha kullanışlı oldu.ayrıca destekli sutyenler vs sutude azaltıyor.sıkı camaşır iyi olmuyor.ben emzirme sutyenim yarım atletti.
neyse devamı sonra oğlum uyandı.