İnşallah konuyu yanlış yere acmadım ve umarım bu konu paylaşılmmaıştır.Paylaşılmışsa da editorler gerekeni yaparlar umudundayım.

Arkadaşlar oncelikle şunu belirtmek istiyorum.Annem hacamatı(biz hep kan aldırma olarak bilirdik) senelerdir akrabalara falan yapardı.Gecenlerde dayıma yine yaptığında bu konuyu tam olarak araştırdım ve inanılmaz faydalı bilgilere eriştim.
Ust komşumun yeğeninde kas hastalığı var ve onada bahsettik ehil bir insandan bilgi alıp yaptıracaklar.Şifa Allahtan.

Yalnız kızım sarılık olduğunda annem kızıma yaptığında eser kalmadı.
Oğlum olduğunda ne bileyim korktum hani her turlu şeyi soyluyor doktorlar yok enfeksiyon kapar yok cahilmisiniz siz falan diye ama oğlum cok zor atlattı sarılığı.
İnşallah bu yazı faydalı olur bebeklerinde huzursuzluk ve daha bir cok şikayeti olan annelere.

Cocuklar icin hacamat alt sınırı teorik olarak 2 yaş olarak belirlensede Malezya Endonezya gibi musluman ulkelerde 45 gunluk bebeklere dahi uygulandığı, ve hacamat yapılan bebeklerde akıtılan 2-3 damla kan dahi gece ağlama ve huysuzluk kalktığını ve daha rahat uyuduklarını belirten aileler coktur.

Hacamatın en fazla fayda gosteren ve tesir edeni cocuklara yapılanıdır. İranda kermenşah tıp fakultesinde 1 Yaş uzeri 10 yaş altı 4 bin denekden Uc bin cocuğa yapılmış hacamattan yola cıkan araştırmalar şu sonucları ortaya koymuştur; diğer 1,000 cocuk hacamat yapılmamış aradaki fark şoyle gozlemlenmiştir.
1- Hacamat yaptırdıktan sonra cocuklar cok daha az soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyon hastalıklarına yakalanıyor ve bağışıklık sistemleri gucleniyor. Bu yetişkinler icinde gecerlidir.
2- Huysuzluk, hareket bozuklukları, asabiyet, agresif ve ters hareketleri en aza inmektedir.
3- Hızlı buyume, boy ve kilo artışı cocuklarda gorulmektedir.
4- Yemeğe karşı iştahları artar.
5- Cocuklarda ve ergenlerde konsantrasyonları artırıp, oğrenmeleri, zekÂları ve hafızaları guclenir.
6- Ergenlikte cinsel yonden buluğa erme buhranını daha muteadil kılar ve sakin bir şekilde seyretmesini sağlar.
7- Daha guzel ve mutlu bir yuz, cilt ve sac kazandırır.

8- En onemlisi ailelerin surekli şikayet ettiği ne verirsen beğenmeme veya huysuzluk diye tabir edilen surekli mutsuz cocuklarda cok tesirlidir.

9- Kafadan ve kulak arkasından hacamat olan cocuklarda yaşıtlarına gore derse olan ilgileri ve oğrenme hızında cok artış gozlenmistir.

10- Kardeşleri kıskanma veya oyuncakları paylaşmama gibi huysuzluklar tamamen kalktığı gozlemlenmiş, yaşlarına gore daha olgun tavırlar sergiledikleri gozrulmuştur…

11- Altına ıslatma problemleri olan cocuklarda %92 oranında başarı gozlemlenmiştir. Bunlardan %83 oranı tamamen altına ıslatmayı bırakmış, kucuk bir oran ise cok az veya nadiren ıslatma huyu kalmıştır.

Hacamat tek başına cocuklarda takriben 43 hastalığı kesin tedavi eder. (Bu hastalıklardan bazılarının henuz kesin tedavisi bulunamamıştır). Orneğin: sinuzit, alerji, iştahsızlık, gece altını ıslatma, boy kısalığı ve surattaki sivilceler gibi