Basligi okuyan butun hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini gorur gibiyim

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...guven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LUTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor otesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en buyuk kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan butun arastirmalar gosteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BUTUN KASLARIMIZA OYLE KOMUTLAR GONDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YUNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yonunden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması cok az olur. Aksine doğumu korku icinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hicbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı cok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar onemli degil mi

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca butun felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ulkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ulkelerinde tek tuk rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,ocu gibi gosterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu dusunmek bile istemiyorum...

Lutfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KOTULUGU YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SURELIM..

BASARABiLiRiZ...

TESEKKURLERa.s.a.s.