Benim 4 yaşındaki oğluma hiperaktivite teşhisi kondu 3 yasina kadar bizim icin herşey normaldi sadece sakarlik ve surekli kendini sakatlama durumları vardi bu yil anasifina gondermek istedik 2 hafta birlikte oturduk sinifta ama alisamadi beni birakmadi birde 20 kişilik soniflarinda bitek benim oğlum diğerlerinden fazlaca sivrildi daha hareketli verilen komutları almiyo otur diyorsun kalkiyo kalk diyorsun oturuyor sinifin duzenini bozuyor sessiz durulması gereken zamanlarda garip sesler cikariyo sacma hareketler yapip koşuyor zaten evde de hic sozumuzu dinletemez olduk oğretmenimiz de alismasi icin hic katkıda bulunmadi surekli al diye bir suru şeyler soyledi ama ben inatla 2 hafta gorurdum daha sonraki dayanamasim ogretmenimizin en agir sozu şuursuz hareketleri var dedi sinirli bi şekilde, acayip uzuldum ve okuldan mecburen aldim sonrasında doktora goturmeye karar verdim 2. Goruşmede hiperaktif dendi ve risperdal verdi 1 ay kullandik daha sakin bagirip yuksek sesle konuşmayan garip garip hareketler yapmayan surekli kardeşini aglatan cocuk gitti yerine baya baya daha uslu bi cocuk geldi 1. Ay sonra tekrar gittiğimizde doktor ritalinde verdi 1 haftadir kullanıyoruz sinirli agresif bi cocuk oldu ayrıca yan etkilerinden gorme bozukluğu yasiyor sanirim 2 gundur de başim donuyor diyip duruyor bu akşamda surekli kafesini tutarak basim agriyo başim donuyuo demeye basladi yarin doktorunun ariyacam yada yanina gidecem asil merak ettiğim şey ise hiperaktif cocukları olan anneler cocuklariniza ozel eğitim terapi aldirmak gerekir mi