Cocuk Hastalıkları BEBEĞİNDE LAKTOZ İNTOLERANSI OLAN VAR mı?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları BEBEĞİNDE LAKTOZ İNTOLERANSI OLAN VAR mı?
-
30-09-2022, 08:08:20Gecenlerde yazmıştım bebeğim 4,5 aylık hala yoğun gaz sancılarımız devam ediyor diye!!! Ama işte gaz sancısı deyip gecmemek gerek!!!! Bebeğimde gaitada yapılan test sonucu sut alerjisi ( laktoz intoleransı )cıktı. Ama onemle belirtiyim sut alerjisi inek sutu alerjisiyle karıştırmamak gerek!!! o başka bir şey cunku!!! Sut alerjisi olduğunda bebeğinizde anne sutunuz dahil tum sut urunleri icinde bulunan laktoza karşı hassas oluyor bebeğiniz. Yani tum sutve sut urunlerine . Bunları tukettiğinde bebek laktozu sindirmediği icin bu, aşırı gaza, inatcı ağlamalara, kimi durumda kusma ishal gibi durumlara yol acıyor.Bunun icin doktor her emzirmeden once bebeğin ağzına damlatmam icin laktazim adlı bir damla verdi. Anne sutum icindeki laktozu( sutun icindeki karbonhidrat) daha kolay sindirmesine yardımcı olmak icin!!! Ben cok umitlenmiştim ama 2 gundur pek bir değişiklik yok. Gece hala cok huzursuz cok sık ve ağlıyarak kalkıyor. Ozellikle gece damlayı kullanmak daha ızdırap !!! Cunku surekli buzdolapta saklanması gereken bir damlaymış !!! Ve şişeden damlaması malesef cok uzun suruyor. Bu sırada bebeğin krize girmesi cabası. Buna pratik bir cozum ve bebeği aynı sorunları yaşıyan anneler tavsiyelerinizi bekliyorum.