Christian Lacroix

Cağdaş sanatın etkilerini taşıyan unlu Fransız tasarımcı Christian Lacroix gelinlikleri grafik detaylarla zarif bir goruntu ciziyor.

CHRISTIAN LACROIX 2009-2010 KOLEKSİYONU

Lacroix’nın 2009-2010 gelini hem mucevher ışıltısında hem de cok modern. Malzeme ve kumaşlar nostaljik ama aynı zamanda oldukca cağdaş bir tarz ile bir araya geliyor. Koleksiyonda 1930’lu yılların figuru, narinliği ve inceliği ile goz dolduran ipek şifon, organze, krep şifon ve dantellerle bezenmiş. Lacroix 2009-2010 tasarımlarında goz alıcı brodeler, ışıltılı stras taşlar ve incili payetler ile “couture” ayrıcalığını hic olmadığı kadar gozler onune seriyor.

BİNBİR GECE MASALLARI’NDAN ESİNTİLER…

1951 yılında Fransa’nın guneyindeki “Arles” şehrinde doğan Christian Lacroix sadece moda takipcilerinin değil, tum dunyanın yakından tanıdığı bir isim. Hazır giyim ve aksesuar koleksiyonları ile dunyanın en onde gelen tasarımcılarından biri olan Lacroix, cok az sayıda tasarladığı gelinlik koleksiyonlarında da kendine has cizgisini korumaya devam ediyor. Lacroix gelinliğin kendisi icin ne anlama geldiğini şu sozlerle yorumluyor:

Gelinlikler… İlk gelinlik koleksiyonumdan beri, Binbir Gece Masalları’ndaki gibi gosterişli, prenses gibi asil bir gelin yaratmaya calıştım. Kırmızı ya da siyah kıyafetlerin gelinlik olarak kullanıldığı 19. yuzyıl geleneklerinden de esinlendim. Gelinlik gercekten ozel olmalı! Tasarımda hayatın farklı yonlerini taşıyan gelinlikleri seviyorum: Nikah toreni icin klasik ama cıkarılabilen kuyruğu ve eteği ile gece boyunca dans etmeye hazır bir model orneğin! Tafta, tul, işlemeler ve danteller… O kadar cok seceneğiniz var ki! İşte ben bu seceneklerin hepsini de kullanmak istiyorum…”