en baştan başlıcam

10 aylık evliyken supriz bir şekilde hamile kaldım.. cok zor bir hamilelik gecirdim.. 5ay gunde 5 kere kusuyordum 47 kiloya duşmuştm sonra 6ayımda bir sabah karnımda kırmızı kocaman yaralar olarak uyandım ... tum karnımda kızamık gibi ilaclar alerji yapmış.. tum ilaclar kesildi .. bu yuzden aşırı kansızlık oluştu 2 ay venofer tedavisi gordum serumlu kan ilacı ... yanı cok sorunlu bir hamilelkden sonra 38.haftada dr kontrolnde dr um suyumun sınırda olduğunu cocugun doğum şeklini aldığını ama acılmamın olmadığını soyledi ...3gun sonra yine cağırdı yine aynıydı ama endişeliydi .. tekrar cağırdı 39+2 de gittim dr ultrasonda suyumu olctu yuzu asık normal doğumu cok istediğimi biliyordu bide alttan bakalım dedi muaynede birden aaa 1cm acılman var dedi guldu.. bugun seni yatırırdım ama yarına bir şans veriyrom acılman artar belki dedi hazırlan gel daha fazla beklemeyelım suyun iyi değil dedi ertesi gunu cağırdı sabahdan... ben hep hazırım derdim birden boyle olunca korku bastı eminmisinz falan demeye başladım

dr da beklemek istemiyorum bana guven dedi sabah 8,30 a yatış yap dedi suni sancı vercem yavaş yavaş seni uzmeden başlıcaz dedi ... cıktık gece hic uyuyamadım sabah cantamı sus eşyalarını falan aldım bir suru eşya ile hastaneye geldik tabi duş aldım erkenden saclarımı duzleştirdim makyajımı yaptım

kendimi iyi hissetmek icin.. sabah gelir gelmez altdan muayneye aldılr lama yapıldı ustum değiştirildi ..odama geldim kayınvalidem eşim ben odayı susledik.. her yer cok guzel oldu

10 da suni sancı serumunu verdiler tabi bana yat dedi dr 12 ye kadar hic bir şey hissetmedim .. normal guldum eğlendim birden icimde pıt diye bir ses su boşaldı hafif pembe bir su nişan da gelmiş .. muayneye geldiler 3,5 santim olmuş acılmam .. yarım saat sonra sancı oyle arttıki 5dk da bir geliyordu yine dayanım dedim 1saat sonra hastane inlemeye başladı benim yuzumden

ama hatırlamıyorum o anı yani gercekden kendimden gecmiştim eşime bağırıyorum dr u cağır olucem sezeyan yapsın epidural yapsın artık nasıl bağırmışsam dr um epidurale karşı olmasına rağmen yapılsın dayanamıcak dedi ... saat 1,30 da doğumhaneye aldılar epidural icin ama sedyede gidiyorum yerimde duramıyorum 2dk da 1 sancı geliyor epidural iğnesinden sonra odaya giderken gozler kapalı baygın gibiyim inliyormuşum .. yataga yatırdılar inlemişim oyle yarım saat daha ama sancıyı hafif hissediyorum tamemen kesilmiicek dedi dr oyle ayarlattım yoksa ıkınma icgudun gelmicek dedi... ama o bile bana dunyalar benim gibi oldu geldi...yarım saat sonra dr geldi acılmam 8,5 cm olmuş tekrar beni hazırladılar doğumhaneye aldılar eşimde doğuma girdi benle... dr sancın gelince tum gucunle azın kapalı bir şekilde ıkın dedi .. 2. ıkınmamda bebek kanala girdi hissettim ..3. de daha bi aşağı indi 4. de dr bebeğin kafasını gordum dedi eşim hadi aşkım tum gucunle diyor 5. de bebek cıktı zaten

15 dk da doğurdun dedi dr

saat 2,30 du, tabi ben baygın gibiyim hala epiduralden dolayı acı falan hissetmiyorum ama hal kalmadı... bebegi iceri aldılar eşimi dışarı cıkardılar... dr dikicem şimdi dedi ama ben hissediyorum diyince beni 10 dk tamamen uyuttular... uyandığımda dikiş bitmişti 5 dikiş.. odaya goturduler beni tabi herkez kapıda aileler falan

sonra bebğim geldi..

doktorum aslında cok kolay doğum gecirdin sancaya yarım saat daha dayansaydın kendiliğiinden cıkıcaktı dedi ağrı eşiğin cok duşuk dedi

yani beni kıstas almayın kızlar

dikişlerim ilk 4 gun cok ağrıdı ağrı oturamadım yatamadım mosmor olup şişti kesi atılan yer soğuk soğuk terledim ateşim 38e cıktı tabi uyku hic yok bebeği emzirmekle uğraşıyorum 24 saat .. ama 6.gunde ağrı cok azaldı oturabildim şişlik de indi ...bugun de bebeğimin doğduğduğunun ilk haftası

darısı başınıza kızlar baştan sona

umarım allah sizlere de kolay doğum nasip eder .. ben 1saat sadece sancıya dayanabildim saatlerce dayananlara helal olsunn hakikaten eli opulcek insanlar