Hanımlar Merhaba,
buraya cocuğum olmadan konu acacağımı zannetmezdim. ben henuz nişanlıyım 23 yaşındayım ve gecen hafta kardeşim doğdu. annem 42 yaşında, tekne kazıntısı oldu yani biraz.
36 haftalık doğdu ama sağlığı yerindeydi. ben ve diğer kardeşim ilk doğduğumuz zaman cok ağlarmışız, annem bizden cok cekmiş bebekken. fakat miniğimiz hic ağlamıyor emzirmek icin zorla uyandırdığımızda kızıyordu sadece. biz de bu sefer uslu cıktı falan diye mutluyduk.
Cumartesi gunu işten eve geldiğimde bebeğin alnında sarılıklar olduğunu fark ettim. annemleri zorla hastaneye yolladım. benden başka herkes "sarı falan değil abartıyorsun" dediler.
sonra hastaneye gittiğimizde bebeğin sarılık olduğunu blirubin miktarının da 21 olduğunu oğrendik. ve bebeğin doğduğu hatrı sayılır ozel bir hastane burası, kadın doğum doktoru da internette cok ovulen bir bayandı.
annemle babam arasında "alt kan uyuşmazlığı" olduğunu soylediler nobetci doktorlar. biz bunu normal kan uyuşmazlığı sandık ve olamayacağını iddia bile ettik.
meğer kanın Rh durumu dışında kan uyuşmazlığına sebep olan faktorler de varmış ve hamileyken anne ve babaya bu testlerin yapılıp onlem alınması gerekiyormuş.
alt kan uyuşmazlığı ilk cocuklarda genelde kendini hissettirmeyip sonraki cocuklarda riski arttırırmış. vel hasıl bende hic bir sorun cıkmamış, bir kucuğumde cok az bir sarılık belirtisi olmuş ama doktor kendiliğinden gecer demişti ve gecmişti. şimdi 3. cocukta risk artmış ve bu seviyede sarılığı artmış.
oradan devlet hastenesine sevkimiz yapıldı tunel denilen alet orada olduğu icin, ve doktorlar eğer o gece de goturmesek (doğumunun 3. gunu) sonrasında cok yuksek risk olacağını soylediler.
hamile olan bayanlar lutfen bu testinizi yaptırın. bizim haberimiz yoktu yaptırmadık ve kardeşim 2 gecedir hastanede yatıyor.
sarılık cok buyuk bir hastalık değil Allah'a şukur inşaallah hasarsız gecer ama ne gerek var, minicik bir bebeğin her yerinin delinip kablolara bağlanmasının.
bizim başımıza geldi sizin başınıza gelmesin diye yazmak istedim.