Merhaba arkadaşlar forumda aradım bulamadım benim gibi bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar icin biraz araştırma yaptım kabızlıkla ilgili faydam olursa ne mutlu bana.
Kabızlık iki gunden daha seyrek sert ve zor dışkı yapmaktır. Maalesef cok erken aylarda 2-3 aylık anne sutuyle beslenen bebekler bile dışkısı sıvı olduğu halde kabız damgası yemektedir. Bazen gereksiz ilaclar anne babalar tarafından verilmektedir. Bebeklerin bağırsak hareketleri henuz tam olgunlaşmadığı icin doldur boşalt mekanizmasıyla dışkı yapmaktadır. Ozellikle 2 aydan sonra 4-5 gunde bir bile dışkı yapan bebekler vardır. Ancak bu dışkılar sert değildir. Bebekler dışkıyı biriktirip toptan yapmaktadır. Bazen dışkı bebeğin beline kadar taşmaktadır. Bu kabızlık değildir Bu konuda endişe etmenize gerek yoktur. Bu durumlarda bebeği rahatlatıcı bazı teknikler vardır bunlar karnına masaj yapmak, kulak temizleme cubuğu ile makatına uyarı vermek gibi bebeğin daha seri dışkı yapmasını sağlayan tekniklerdir.
Bebeğiniz oturmaya başladıktan sonra karın ici basıncı arttığı icin kabızlık normalde gecmektedir. Ancak esas kabızlık 6 aydan sonra ek gıdalara başlanıldığında yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu gelmektedir. Bebeğinizi devamlı kuru gıdalar ile beslemek ,sebze meyveyi az vermek, sıvıyı az vermek, cok fazla yoğurt, cok fazla muz vermek ve ulkemizde yapılan en cok yanlışlardan biriside ilk 1 yaşta inek sutu vermektir. İlk 1 yaşta inek sutu vermek kabızlığın en buyuk sebeplerindendir. 1 yaştan sonra ise gunde 500 ml den fazla sut vermekte kabızlığın en onemli nedenlerindendir.
haber kaynağı : ...
Cocuk Hastalıkları Bebeklerde Kabızlık
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Bebeklerde Kabızlık