Normal doğum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
-
30-09-2022, 05:59:33Merhaba kızlar bende 9 ay boyunca kk deki butun pozitif normal doğum hikayelerini okudum inş bende birgun yazıcam diyordum hamileliğim cok rahat gecti hatta o kadar rahat gectiki 40. haftaya geldim hala tık yoktu sonrada harşey bir anda oldu sanki. Cuma gunu ablam senin doğuracağın yok sen doğurmadan ben gelirim dedi ve şehir dışına cıktılar. Cumartesi cok sıkıldım bunaldım diye annemle eşimi zorla ikna ederek carşıya cıktım 40+3teyim eşim tlfonda cıkma bak orda doğurursun diye korkutmasına rağmen hic birşey olmaz ben cıkıcam dedim ve cıktım. Gezdim epey zaten hamileliğimin başından beri hic hamile değilmişim gibiydim saatler gecti eve geldim annem yolda akşam hastahaneye bi bebeğe baktırmaya git gunu geciyor bişey olmasın dedi tamam dedim akşam eşime soylediğimde gece sat on bucuktu ve ben pijamalarımı giyiniyodum tam hadi gidelim dedi ben kaldım oyle cunku ben sancım olmadan asla hastaneye gitmem diyodum. Biğun acillik bi durumum olmuştu bitane kadında aynı benim gibi sancısı yok ve gunu geciyordu senin bu saatten sonra sancın gelmez deyip sezaryana aldılar. Ben hala kendi sancımın geleceğine inanıyordum zaten son uc aydır bebeğimin kasılmaları hep vardı ama eşimle başa cıkamadım ve hastahaneye gittik nstye bağladılar sancın var dedi kadın acılmaya baktılar 2 cm acılma var dediler doğum başlamışta deyince ben kontrol amaclı gelmiştim dedim zaten bu senin ilk doğumun 8-10 saat surer en iyisi sen eve git yarın saat 8 de gel dediler ve eve geldim eşim bu gece sakın doğurma diye tembihleyip guldukten sonra yattık gece saat 2 gibi ufak ufak sancıları hissetmeye başladım sanki elektrik carpıyormuş gibi eğer hastahaneye gitmemiş olsaydım hic bilmeyeceğim duymayacağım sancılardı bunlar heyecandan yatamıyodum bu yuzdende hissediyordum sabah 5 te nişan geldi ben kalktım eşimi kaldırmaya calıştım kalkmayıncada utu camaşır bulaşık ne varsa yaptım zaman gecsin diye saat 7 bucuk eşimi kaldırdım tabi ben bagırmayınca ona pek inandırıcı gelmiyor hastahaneye gittim tekrardan nst acılma kontrolu geceden sabaha ilerleme var fakat nerden baksan 8-10 saat surer en iyisi eve git saat oğlen 2 den sonra gel geceden sabaha o kadar saat gecmişti bana verdikleri saat hic değişmemişti eve geldim kahvaltımı yaptım bu benim son yememdi cunku eğer bana suni sancı verirlerse kusacağımı bildiğim icin az yedim saat 3 te annemin zoruyla hastahaneye gittim bu arada sancılar beni cok etkilemediği icin gitmek istemiyorum cok guzel bi odaya yatışım yapıldı verdikleri pembe onluğude giydim acılmaya bakıldı 3 cm ben hala cok iyiyim doğumu hızlandırmak amaclı suni sancı bağlanıyor aslında bağlatmaya bilirdim ama gunlerden pazardı o gun babalar gunuydu aslında benim kızım o gunu bekliyordu bana hala 8-10 saatin var diyolardı ebeler bağlandıktan yarım saat sonra sancım şiddetlenmeye başladı geldiğimde kendi sancım 60 lardaydı şimdi 80 lerde benim icin hala dayanılmayacak kadar değil ama doksanlara geldiğinde cok zordu ve ben daha 4 cmdeydim ve saat 5 olmuştu epidural yaptırdım etkisi sadece 1 bucuk saat surdu etkisi gectiğinde acılma 6,5 cm olmuştu epiduralden onceki sancımı aratacak sancılar gelmeye başladı ama iyi olan 5 cmden sonra daha hızlı acılıyor onumdeki saatlerin kısaldığını bilmek insana guc veriyor suni sancıyı cıkardılar cunku ben bi yandanda kusuyorum saat 7 de suyumu patlattılar 8 cm geldiğimde cok yorulmuştum gecedende uykusuzum sezaryan olmak istiyorum demeye başladım inanın bana aslında kolay geciyo son dklarda insana bi tukenmişlik geliyor sadece sezaryanı istediğimde onumde yarım saatim kalmıştı Dr geldi ve artık sezaryan olamazsın cunku bebeğin kanala girmiş dedi sezeryan umudumu kaybedincede tuvalete gitmek istiyorum eşime kalkmama yardım edermisin diyorum ve şeker ebe yine geliyor ve hayır gidemezsin hem sana lavman yapılmıştı tuvalet hissi bebek doğacak o yuzden geliyor dedi aslında ben bunların hepsini doğumdan once okumuştum ve aklıma yerleştirmiştim ama orda o dklarda herşeyi unuttum gitti işte bu arada ebenin gercektende adı şeker ebe 9,5 cm beni doğumhaneye aldılar sabunlu su dokuyorlar tentirdiyot bu seferde heyecandan sancım gitti allahım doğmayacak bu cocuk herhalde diyorum 3 sefer denedim olmadı 4. de başı geliyor sacları siyah bi bebek dediklerinde doğması icin elimden geleni yaptım cunku ben sarışınım eşim kumral biz sarışın kabak bişey bekliyorduk doğdu hic ağlamadı hemen goturup yıkadılar yarım saatte dikişlerim atıldı giydirdikten sonra yanıma getirdiklerinde doğruyu soyluyorlarmış beyaz tenli ama siyah saclı bi bebekti. Bence normal doğum yapabilme ihtimaliniz varsa mutlaka deneyin ne epiduralde ne lavmanda nede suyumu patlatırlarken canım yanmadı hicbirini hissetmedim bile sancılarıma gelince iyiki cekmişim onlar benim hayatımın sağlığımın ne kadar değerli olduğunu en ufak ağrıda ah buram ağrıyor dememem gerektiğini oğretti kızım 16.06.2013 te doğdu ve ben tekrardan hamileyim bu bebeğimde Haziran bebeği 2. bebeğimin olmasını hemen istedim normal doğum bende bağımlılık yaptı galiba Rabbim herkese nasip eder inşallah herkese hayırlı doğumlar diliyorum inşallah hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bende inşallah seneye tekrardan sizlere guzel bir doğum hikayesi yazarım