Herkese merhaba hamileyken ekim anneleri bolumundeydim sık sık doğum hikayesi okuyarak gecirdim son aylarımı cunku ilk gebeliğimdi ve normal doğum istesem de merak ve korku vardı icimde. Ama hep Allah'a sığındım ve dua ettim ameliyat olmaktan daha cok korkuyordum. Epidurali de riskleri olduğu icin istemiyordum. Ben tam 9 ay 9 gunlukken doğurdum ve o gune kadar hic sancı cekmedim doktorum artık gelsin o sancılar demişti bi keresinde kendime doğuramicam ben heralde diye guluyordum karnım buyudukce uyuyamıyordum doğru durust, bebeğin kilosu gelişimi iyiydi doktor catıda biraz darlık var gibi dedi ben gene de normal doğum istiyordum peki doğum anında daha net anlarız dedi ve kurban bayramının ilk gununun gecesi benim suyum geldi ikinci gunu saat 11.45 tede canım oğlum geldi. Gelelim doğum hikayeme, suyum gelince kardeşim eşim ve ben doğum cantasınıda alarak panikle hastaneye gittik arabada titremeye başladım heyecan mı uşudum mu bilmiyorum, ben sancı gelecek diye beklerken suyum gelmşti. Neyse doktorum bayramda şehir dışında o yuzden nobetci doktor var buda ayrı bi dert oldu bana tanımıyorum cunku. Neyse suyum geldi deyince hala sancım yok saat 3.00 catıma baktılar catalda 1cm acıklık dedi odaya taşıdılar beni yatağıma yattım biraz uyu daha cok var dedi ebe saat 6 gibi sancılarım arttı gozumden yaş suzuldu bi ara eşim de hemşireye neden kimse bakmıyo demiş beni oyle gorunce 3 saat boyunca kimse gelmedi cunku. Haydi sen misin bunu diyen beni aldılar doğumhaneye goturduler ben de doğuma az kaldı heralde diyorum odamda rahattım hem de yanımda eşim ve kardeşim vardı doğumhaneye sokmuyolarda kimseyi neyse saat 8,e kadar sancılar geldikce dua ediyorum yuruyorum icerde bazeb gozumden yaş geliyor ama bağırmıyorum huc yanımdaki kadın doğurmak uzere cok inliyor ona dua ediyorum bir de cunku o bağırdıkca ben daha cok sancılanıyorum. Sonunda dayanamadım epidural yapın dedim eşimle knuşturdular kapıdan gozlerimi yaşlı gorunce zaten sormadan tamam dedi dayanamamıştım anlamıştı eşim hemen iğnenin ucreti yatırıldı bana iğne yaptılar ben gene dua ediyorum Allahım sen koru diye korkuyorum cunku sırttan yapıyolar iğneyi sancı.n olsa da hareket etmeyeceksin dediler neyse ondan sonra bi rahatlama geldi ve eşim de diğer kadın doğum yapınca kardeşimi iceri aldırmış tek biz vardık doğumhanede cunku, 2 saat falan rahat ettim fakat sonra ıkınacağım icin epidural vermicez artık dedi anestezist 1 saat falan şiddetli sancı cektim bağırmıyordum ama titriyordum kardeşimin elini tuttum hep doğumhane cok soğuktu ustumuze de incecik bişey giydiriyolar zaten cok uşudum o sancılar gidince uyuyodum resmen yorgunluktan, sancı gelince titreme gozumden yaş geliyo ben de inliyorum artık kimse de bakmıyo kardeşim cağırdı acılmama baktılar 8cm dedi suni sancıda vermedik cabuk oldu dedi ama catala cıkmam 11.30da oldu aclık susuzluk derken halim kalmamıştı ıkındım bebeğin başını gordu doktor daha guclu diyor fqkat son gucumu versem de olmuyordu sanki ebeler karnıma bastırdı felaket bi acıydı sancılar falan hikaye ama yavrum icerde oksijensiz kalabilirdi o an olsem de o yaşasın dedim tekrar bastırdılar cığlık attım resmen ve oğlum geldi dunyaya fakat kordon dolanmış omzuna ve zor nefes alıyordu sevinemedim doktor dikişlrrimi atıyodu kestiğini hissetmemişim bile 4 dikişim vardı yavruma solunum icin maske takmışlardı sonra da kuveze alacaklardı fakat hastanede yer yoktu başka hastaneye goturduler, yavrum orda ben burda kaldım kucağıma alamadan gitti ama tek derdim sağlığına kavuşmasıydı ben sut sağdım eşim taşıdı tam 10 gun surdu bu surec ben dikişlerimin uzerine oturamazken oğlumu ziyarete gittim ama hic ağlamadım Allah'ın bizim icin hayırlısını vereceğine inanmıştım ve benim dikişlerim duzeldiğinde oğlum da kuvezden cıkmıştı bu andan sonrası uykusuz geceler şukurler olsunki atlattığımız egzama problemimiz (bu sorunu yaşayan anneler icin onerilerimi anlatıcam bi topicde) ve 3 aylık minnoş oğlumun gulucuklerinden ibaret herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin Allah