irbirinden lezzetli pasta ve kurabiyelerin yaratıcısı, aynı zamanda Mie Pasta’nın kurucusu olan Beyhan Akdere ile 2009 yılı duğun pastası trendlerini ve duğun pastası secerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk.

Mie Pasta’nın kuruluş hikayesi nedir?
Mie Pasta’yı kurmadan once yaklaşık 25 yıl muhasebecilik yaptım. Ancak pasta ve kurabiyelere ilgim olduğu icin bir yandan bu konuda eğitimler alıyordum. Ardından daha profesyonel bir eğitim almak icin Fransa’ya gittim. Dondukten sonra ise 2005 yılında Mie Pasta’yı kurdum. Başlarda sadece ekmek ve pasta uretimine ağırlık verdik. Ancak ekmek daha endustriyel bir urun olduğu icin bir sure sonra sadece pasta ve kurabiyeye yoneldik. Kurulduğumuz gunden bu yana Bahceşehir, Esenkent ve Ardıclı bolgelerinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Urun ceşitleriniz arasında neler var?
Duğun pastaları, doğum gunu pastaları, gunluk pastalar, tatlı ve tuzlu kurabiye ceşitleri var.

İsteğe gore butik pasta tasarımları yapıyor musunuz?
Evet, istek uzerine butik tasarımlar da yapıyoruz. Bunun dışında yurt dışındaki pasta trendlerini takip ediyoruz. Ayrıca şeker hamuru satıcı firmalardan ceşitli tavsiyeler alıyoruz. Butun bunlardan ilham alarak tasarımlarımızı gercekleştiriyoruz.

Evlenecek ciftlerin duğun pastası icin ne kadar zaman once size başvurması gerekiyor?
Bir hafta onceden başvurmaları yeterli…

Genel olarak en cok hangi pastalar tercih ediliyor?
Biz maket pastalar uzerine calıştığımız icin genellikle bir sezonda elimizde 6 - 7 tane pasta maketi oluyor. Ciftlerde bu maketlerden beğendiklerini seciyorlar. Ancak eğer maket yenileme donemimizde bir cift gelmişse, tasarım yaparken onların da fikirlerini alarak yeni bir model uretiyoruz. Maket pasta neticede bir pazarlama olayı… Maketin rengi, duruşu, gorunuşu herkese hitap etmeli. O yuzden bir muşteri gelip cok ucuk kacık bir model tarif ettiği zaman maalesef yapamıyoruz. Cunku sadece bir duğun icin maket yapıp, sonra geri cekemem şu ekonomik koşullarda. Dolayısıyla genel anlamda herkese hitap edebilecek modeller yaratmaya calışıyoruz.

Sizce 2009 yılında duğun pastası trendleri neler olacak?
Gozlemlerime dayanarak şunu soyleyebilirim ki bu yıl renkli, cicekli ve soft renklerden oluşmuş pastalar revacta olacak.

Duğun pastasında fiyat aralıklarınız nedir?
Bir dilim 6 TL. Ayrıca maket ucreti de almıyoruz. Ciftler istedikleri maketi secebiliyorlar.