20 yaşıma yeni girmiştim, karnım buyudukce korkularım, heyecanım, mutluluğum ve bi dunya duygu, 39+3 haftalıktım, kardeşim Ceren le beraber sabah saat 10:00 da cıktık evden 10:30 da carşıdaydık. Doktorumda carşıdaydı, hazır buraya kadar gelmişken gel bi kontrol olayım dedim hem dun geceden beri 1 saat aralıklarla olan sancı bile denmeyecek kadar az ağrılarımı sorarım dedim ve hastaneye girdik. Doktorum karnın ne kadar aşağı inmiş gel bi alttan bakayım dedi ve parmağını soktu, bir anda kanlı su boşaldı ne olduğunu anlayamadım ağlamaya başladım, senin doğumun başlamış hemen doğumhaneye dedi, kadın resmen titredi korktu , burda doğurmucam dedim, ağlayarak odaya bitişik boş odada annemi eşimi aradım annem daha once geldi, devlet hastanesine gittik. Saat 11 de hastaneye girdik. nişanını getirmişler dediler doğum icin ilk kontrolleri yaptılar, acıklık yoktu, bi odaya aldılar yanımda bi bayan vardı oyle bağırıyor ki odum koptu onu gorunce boyle mi olucam diye, neyse yavaş yavaş olan sancılarım yarım saate duşmuştu , suni sancı vermek icin geldiler, hayır cok sancım var diye kandırdım, meğer makinadan goruyorlarmış kandırdığımı sandım ama yinede vermediler, saat 2 gibi 3 cm acılmıştı suyumu patlattılar, suyumu patlatınca ağrılarım coğalmıştı ama oyle dayanılmayacak gibi değil , yanımdaki ablada biraz olsun rahatlasın diye sorular sordum bana bi cevap veriyo bi bağırıyo ona acıklığı cok ama bebek gelmiyor diye suni sancı verdiler, yanıma ne telefon aldım ne bişey , doğumhane kapısına cıkmak ıstedım ızın vermedıler, cıkıcam bunaldım dedım elbisemın altından kanlı sular aka aka cıktım arkadaşıma eşime sarıldım

bu ne hal naptın doğurdun mu bebek nerde dedıler, yok doğurmadım gıdıcem sımdı bana su kek alın ağzım kurudu icerde vermiyorlar dedım, aldılar verdiler cabuk git deli misin dediler, gittim yine. saat 4 oldu 4 cm acılmıştı 6 da 5 cm buyuk tuvaletım geldi diye tuvalete gittim hemşire bi bağırdı o anda kesin 1 cm daha acılmıştır. Kimse soylemedi ki doğum geldiğinde buyuk tuvaletın gelmiş gibi olacak diye.Napıyosun sen cocugu tuvalete mi duşureceksin hemen cık dedı, cıktım yıne eğilme haraketlerı yapıyorum oda da dort donuyorum, daha cok yatağa yattım ağrıları dinledim en buyuk hatam buydu, sonradan farkına vardım yatarken ağrılarım daha fazlaydı.. saat akşam 10:50 de 8 cm acmıştı, beni doğumhaneye goturduler yanımdakı ablayıda yukarı ameliyathaneye sezaryana bebeği kordona dolandıgı icin gelemiyormuş, catala oturdum, ebe ıkın dedi butun gucumle ıkındım kafasını gordum ıkın dedi bidaha ıkındım hadı sımdı butun gucunle dedi ıkındım ve altıma koydukları kovaya butun icimdekiler dokuldu bi ağlama sesı ardından gorduğum kıpkırmızı dudaklar pespembe oğluşum, ağzımdan cıkan ilk kelimeler o benim mi geldi mi inanmıyorum, sonra bi anda ebeden bi ses bekle son dikiş, ne dikişi ne zaman naptınız dedim, cok az kestık yamuk yırtılmasın diye, ve ben doğumdan onceki ağrıdan başka ne bi gram ağrı ne sızı ne acı ne dikiş hissettim, ve butun gobeğim oracıktaki kovaya aktı gitti, bulutlardaydım sanki saat sabah 11 de hastaneye girdim gece 11 de doğdu, doğumhaneden cıktık, Zehra nın yakınları diye bağırdı hemşire kimse yoktu, başka bi hemşire bebeğin yanında hepsi dedi kardeşlerim, eşim annem arkadaşım hepsi bebeğe koşmuş

Odaya gittim hemen oğlumu getirdiler, oyle bir emdiki sabaha kadar uyanmadı, surekli kontrol ettim nefes alıyo mu diye, ( Oğlum Ocak 21de 4 yaşına girdi, şu anda 4 bucuk aylık hamileyim bebişim kız, Allah ıma yalvarıyorum bana yine normal doğumu nasip etsin )) Sezaryana kotu demiyorum ama cevremdeki arkadaşlarım en ozel hastanelere gidipte bebeğin suyu bitti kalbi durdu gelişimi durdu kordona dolandı gibi şeyler cıkartılıp kandırıldılar, zor gunler gecirdiler. Sadece %5 kadında doğum sıkıntısı olabilecekken bunların hepsi benim cevrememi toplanmış.. Arkadaşım sezaryan yuzunden oturup bebeğini emziremedi yatıp ağladı mama verildi, kardeşim gece kalkıp bebeğe bakamadığı ıcın gece gece ağlamış, başka bi arkadaşımın psıkolojısı bozuldu 1 ay ne gulebildi ne ağlayabıldı tepkısız gezdi, etkilenmeyenlerde var tabiki, ama Allah doğum gucunu kadına vermiş, ben iğne olduğumda fenalaşan bayılan midem bulanıp kusan biriyim. tek başıma kan vermeye iğne olmaya gidemeyen biriyim, ama Allah ım o gun bana o gucu verdi bebeğim icin fenalaşamazdım bayılamazdım o hazır olduğunda bana gelecekti, ben onun kolundan cekilip alınmasına izin veremezdimm..