Kızlar derdim gecim sıkıntısı bilgisi olan varsa bana ışık tutsun lutfen

Ben evliyim aynı zamanda acıkoğretimden okuyorum bi tane de 2,5 yaşında oğlum var. Evde sadece eşim calışıyor ailesi hic yardım etmedi kolumda bir bilezik bile yok ki bu zor gunlerde değerlendireyim (eşim yeni askerden geldi)
.. Neyse konuyu fazla uzatmayayım . Bende calışmak istiyorum eşimin yanında asgari ucretle . Ama oğlum icin kreş ucretleri hakkında hicbir bilgim yok annemin evi bize uzak haftada sadece 3 gun bakabilir , geriye kalan 3 gun icin de kreşe gondermek istiyorum .. Şimdi size iki sorum var.
1. Kreşlerde yaş sınırı nekadar (oğlum 2,5yaşında 2012 nin aralık ayında doğdu ama maşallah yaşıtlarından boyu kilosu daha fazla yemek konusunda uyku konusunda sorun cıkarmayan bir cocuk bitek altına kakasını yapar onu da bu ay tuvalete alıştıracam herneyse ) ve haftada illa 5 gun mu yollamam gerek 3 gunluk anlaşabilirmiyim sizce.
2.SORUM: SOSYAL YARDIMLAŞMA KURUMLARI kreş parası veya aylık duzenli cocuk parası veriyor mu 200-300 bile olsa yeter sonucta bende calışacam uzerini ekler kreşe yollarım diye duşunuyorum..
İnşallah cevap verirsiniz bunlar benim icin cok onemli eğer olmayacak bişeyse calışmaktan vazgecebilirim cunku annem yaşlı bir kadın haftanın 6 gunu cocuk bakamaz..Bu arada doğuda caşıyorum
Cevaplarınızı bekliyorum iyi akşamlar