19 aralık 2008 nişanlandık ruya gibi bir 8 ay ve 17 temmuz 2009 duğun ...
1 sene olmustu neredeyse ben artık bebegim olsun istiyordum anne olmak istiyordum ama esim benim okulum sebebiyle istemiyordu bu arada Unv 1. sınıfta idim ama artık aglamalarima dayanamayıp tamam demisti ve biz korunmayi bıraktık ama ben kısa bir sure once endoskopi olmustum ve midemden dolayı ilac kullanıyordum adet olamıyordum hafif lekelenmelerim vardı hemsire bir arkadaşımla bu konuyu konuştuğumda sen bir test yap en iyisi dedi ama biz korunuyorduk olamazki diyordum sadece 2 gun once 1 defa korunmadan birlikte olmustuk henuz cok erken olamaz diyordum ertesi sabah esim uyurken sağlık ocagina gittim yoldan bir test aldim sağlık ocağı nın wcsinde yaptim aninda 2. Cizgi cıktı ruyada gibiydim hemen hemsiremize gittim kan tahlili yaptik bu arada sata gore 5.5 haftalık falan hamile idim sağlık ocağından eve nasıl geldim hatırlamıyorum esim hala yatıyordu kucuk bir Opucukle beraber baba oluyorsun 5.5 aylık hamileyim dedim afalladı bocaladı benim hemen okula gitmem gerekiyordu donuşte dr. gittik dr. Keseyi goremedi kanamamda vardı belkide dusuknyaptin ama farketmedin dedi eve donduk dunyam yıkıldı adeta 2 gun ev ile hastane arasında mekik dokuduk ama bir noktaya varamıyorduk en son devlet hastanesine gitmeye karar verdim ve dış gebelik geciriyordum hemen yatış ve ardından 1 aylık tedavi bebek duşmeyince ve benim sancılarım artınca acil ameliyat ve kotu son sağ tupum alındı dr. 8 ay korunacaksınız dedi zaman gecmek bilmiyordu bu sırada eşim 1 yıllık eğitime gitmek zorunda kaldı yarı yıl tatiline geldiğinde denedigimiz ilk ay yeniden hamile idim eşim yeniden dondu ben artik melegimle beraber yanlız devam etmeliydim babamız bize uzaklardan eşlik edecekti. Ve sende benimke 9 hafta devam edebildin mutlulukla girdiğim hastaneden yine ellerim boş cıkmak canımı acıtıyordu..
Testler tahliller sonuc kan pıhtılaşması şukredip yeni bir yola başlıyoruz bu arada tayinimiz cıkıyor yeni bir şehir yeni umutlar tam 13 ay uğraştım doktorlar yumurtlama donemleri takvimler neler neler ama yok olmuyordu adet oluyordum yumurtlama donemini bekliyordum 1 hafta kadar itina ile birlikte olup sol tarafima yatip ayaklarimi havaya dikiyor 14 gun umutla bekleyip defalarca test yapıp yeniden adet oluyordum her ayım aynı kısır dongu şeklinde devam ediyordu cok yorulmuştum artık hamile kalmakla ugraşacak enerjim kalmamıştı en son catlama iğnesi ile hamile kaldım dr. 14 gun sonra test yap demisti ama ben dayanamayıp 1 hafta sonra test yapmaya başladım inanılmaz bir şeydi ruya gibi değerlerim surekli yukseliyordu en son 14 gun sonraki değerimde pozitifi gosteriyordu ama yine kotu son yine bir dusuk artık dr arayıp ağlayarak lutfen bana tup bebek yapın ben artık beklemek istemiyorum dedim dr. Tup bebekten once aşılama deneyelim dedi onumuzdeki ay adetinin 3. Gunu gel dedi bu arada eşim yine15 gunluğune şehir dışına ek goreve gitmişti tabi bu arada benim yumurtlama donemi falan gecmişti ve ben bu donemi eşimin gorevinden dolayı kacırmıştım heyecanla adet olmayı bekliyordum bu arada tatile gittik kosturmaca icinde gecen 1 hafta sonunda eve donduk eşimin başkomiserininde 6 yıldır cocukları olmuyordu kendime dua ederken onlarada hep dua ederdim tatil donuşu eşim onların bebek beklediğini arayıp tebrik etmemi soyledi kendimi o kadar kotu hissettim ki icimden birşeyler koptu hem cok sevindim onlar adına hemde cok uzuldum kendi adıma sebebi nedir tam olarak bilmiyorum ama o donemlerde hamile birini gormeye bile tahammul edemiyordum birden aklıma geldi ben adet olmam gerekiyordu o gun ama olmamıştım hemen hastanede test yaptım 50 dakika sonra telefondaki ses 13 diuordu evet değer cok kucuktu ama pozitifti eşim maca gitmişti dondu ama sonucu sormadı bile sanırım artık oda umudunu yitirmişti nedense benimde korkularım vardı bu yuzden de esime soyleyemedim 1 hafta gecti her 2 gunde testi yenileyip değerleri karşılaştırıyordum surekli 2 katına cıkıyordu herşey yolunda gidiyordu artık eşime soylemeliydim Ogun eşim beni okuldan aldı oğle yemeğine gittik siparişleri beklerken ben hamileyim dedim eşim de ben biliyordum zaten her halinden belliydi 1 haftadır dedi ama biryandanda hani goster bakayım tahlil sonuclarını diyor heyecanını aynı zamanda korkularını da gozlerinden okuyabiliyordum bu defa herşey cok guzel olacaktı hissediyordum ve oylede oldu herşey cok guzel ilerledi bebek kesesi minik pıtpıtlar 2li 3lu test ve minik prensesim guzel kızım zeynep serram sen geliyordum kız olacağını oğrendikten kısa bir sure sonra ismini belirledik artık hazırlıklara başlama zamanıydı biz zaten şimdiye kadar kendimizi tutamayıp birşeyler almak istiyorduk ama cinsiyetini bilmediğimiz icin sadece ıslak mendil almakla yetiniyorduk evde 10larca mendil paketi seni bekliyordu kelebeğim

Herşeyin hazırdı artık odan elbiselerin 1 cekmece dolusu tokan bile vardı. Son kontrollerimiz son gunlerimiz bazı gunler Karnım taş gibi sertleşiyor korku dolu geceler geciriyordum doktora gittiğimde dr. Muayene bile etmiyordu artık yalvarıyordum lutfen usg ye alın diye ama inatla normal sadece nstye girmen yeter diyordu en son pzt. Dra gittim ve 1 hafta sonra yine pzt gunune kadar normal dogum olmazsa gel dedi gunler gecti hicbirşey yoktu bende memleketten gorumcem geldi birkac gun zaman gecirdikten sonra annemde geldi evde yapacak birşey yoktu herşey hazırdı artık tek eksiğimiz minik prensesimizdi bu arada 27 ocak kardeşim kadar sevdiğim kaynımın doğumgunuydu 26 ocakta cumartesi gunu esimle konuştuk dr.pazartesi gelin dedi ama bizi ne icin cağırdı pzt sezeryan mi yapacak yoksa bize gun mu verecek ona gore hazırlıklı gidelim diye dra gittik ama doktor beni yine muayene etmedi nstye girdim bu benim icin yeterli dedi ustelik pzt gelmene gerek yok salı gunu gel tekrar konuşuruz dedi dr.un yanından cıktığımda dokunsalar ağlayacak durumdaydım Doğu gorevindeydik doktor şansımız yoktu maalesef. O gece yatakta eşime sarılıp ağladım hissediyordum bebeğime bişey olacak diyordum esimle karar verdik pzt. Gidip sezeryan olacaktım o gece ağayarak uyumuşum sabah kaynımın yaş gununu kutlamak icin aradık eşim bizim kız doğdu bugun hic arayıp sormuyorsun diye baya bir işletti kaynımı sonra doğruyu soylediginde kaynım sitem ediyordu madem sezeryan yarın degilde bugun yaptırsaydınız aynı gune denk getirseydiniz benle diye eşimde belli olmaz gece 12 ye kadar yoku var belkide normal yolla olur dedi baya gulduk o gun annemle carşıya cıktık dolaştık donuşte alışveriş yaptık eve gelince mutfağa girdim ve belimi tuta tuta karnıyarık yaptım yemekten sonra esim maca gitti bu arada dr kontrolunde sormuştum herhangi bir bitki Cayı icsem rahim acılmasına yardımcı olurmu normal doğum yapabilirmiyim diye doktorumda bunlar boş şeyler ne icersen ic farketmez demişti gorumcem ve annem nezle oldukları icinde onlara bitki Cayı hazırlıyordum hatta bir gece once ve sabah birer fincanda ben icmiştim korka korka acaba kızıma zarar verirmiyim diye ama dr.da bişey olmaz demişti karışık duygular yaşıyordum
yemegimizi yemiş cay icmek icin eşimin mactan donmesini bekliyordum bu arada erkek kardeşimi aradım tel. Onunla konuşurken belime bir ağrı girdi sonra yeniden tel. Kapattım fazla uzatmadan annem ben yorgunum biraz dinlenicem dedi eşim geldiğinde cay demleyip annemi uyandırma yı planlıyordum mutfağa gectim ama kramplar gelmeye devam ediyordu saat 21.30 da başlamıştı ama sure tutmak aklıma gelmiyordu eşim geldi cok heyecanlandı annem bu arada uyuyor hemen cantamdaki son eksikleri tamamlayıp hastaneye gectik hastane ile ev arası 5 dakika sadece hastanede dr. Yok ebe doğum yaptırıyor riskli bir durum olursa doktor geliyor doğumhaneye girdim ebe başka bir doğum yaptırıyor kac dakikadır sancıların var dedi aralıklarını sordu ama ben hesaplamamıştım yarım saat oldu başlayalı dedim kadın bana alaycı birşekilde baktı yan tarafta odaya gecmemi soyledi bu arad sancılarım en hafif duzeyde eşimi aradım ebe beni muayene etmedi burada bekliyorum dedim eşim yanıma geldi hemen sinirlenince hemşire geldi beni nstye aldı eşim ekrana bakınca hayatım hic sancın yok cizgi dumduz dedi cok buyuk hayal kırıklığı yaşadım yine olmayacaktı cok Uzgundum hemşire geldi ve doğumhaneye gectikebe acıklığa baktı 5 cm dedi ben inanamıyordum tekrar tekrar soruyordum 5 mi 1 mi anlayamıyordum ama benim sancım yoktu beni sancı odasına gonderdi once kapıda eşimin yanına koştum ben doğum yapıyorum annemleri getirt dedim eşim emniyette calışıyor bu arada ekiplerdeki arkadaşlarını arayıp annemleri getirtti ben bu arada nstye bağlı bekliyorum sancılarım hala yok gibi annemler geldi annemleri ve ekip arabalarını goren lojmandaki eşimin devre arkadaşları ve eşleride hastaneye geldiler ben sancı cekerken bayan arkadaşlar ve annem yanımda eşim ve devreleri ise kapıda bekliyorlardı hemsire geldi beni doğumhaneye aldı esimle vedalaşamadım tek icime dokunan nokta bu oda nazar boncuğumuz olsun ebe geldi tekrar acıklığa baktı 2 saate kalmaz doğum yaparsın dedi rahim yumuşatıcı iğne yapacam dedi serum taktı icine ilac enjekte etti sanırım suni sancıydı cunku nefesim kesilircesine bir sancı geldi ebeyi cağırıyorum bir taraftan epidural diyorum ebe geldi uzman evinden gelene kadar sen doğurursun dedi daha 5 dakika olmadı iğne yapalı ama yinede muayene edeyim tekrar dedi baktı ve hemen catala cıkıyorsun dedi sancın gecer gecmez enerjini topla catala gec dedi catala gectim ebe suyumu patlattı bacaklarımın arasından ılık bir sıvı bosalıyorduve ne zaman ıkınmam gerektigini anlatıyorduki benim zaten ıkınmam geldi ve esas seruven başladı bu arada eşim gelmiş tam kapıda bekliyor eşimin 11 komiser arkadaşı ve eşleri annem gorumcem doğumum cok guzel ilerliyor cok ağrım sancım yok bir ara durdum ben niye hic bağırmıyorum dedim o kadar doğum yapıyorum az cilvem olsun demi ama