13 ocak beklenen doğurma gunumdu başakşehirde kalıyordum annemlerde 10 ocaktan once kan gibi bir şey geldi sancılar gelir diye her şeyi hazırladım cantam falan bu arada eşim yanımda değil cerkezkoye taşındığımız icin taşınma işleri ile uğraşıyordu kanamadan 2 sonra 2 gun gecti ne gelen var ne giden annemler dalga geciyordu seninki dişini cıkartıp gelecek diye

hastahane ile ebe arasında kararsız kaldım ebe de doğum yaptım dediysem evini hastahaneye cevirmiş herşey mukemmeldi daha once gorumcem doğum yapmıştı orda hastahaneye gitsem 1 cm acıklık olsa bile beni yatırıp suni sancı vereceklerini biliyordum ve korkuyordum suni sancıdan o yuzden bir gidelim baksın dediler neyse gittiktin muayne etti beni 1 cm acıklık var rahim duvarın cok kalın dedi şimdi suni sancı verirsem dayanamazsın dedi doğumun pazartesi gibi olur dedi karnımı elledi aşağıda başı yanlarda kolları yukarda poposu var dedi her gun 1 saat yurumemi soyledi suyum gelirse korkmamamı hemen doğumun olmayacağını anlattı ilk doğumun 5 dk bir gelse bile sancıların 8 saat surer dedi gercekten de oyle oldu
12 ocak saat gece 11 civarı başını iyice rahme doğru ittiriyordu bizim minik halim yoktu hemen yattım 12 gibi bir sancıyla kalktım karnıma ağrılar giriyor tuvaletim geliyormuş gibi oluyor du kan gelmeye başlamıştı anladım ki doğum başladı kimseyi uyandırmadım ağrı vuruyor gectiğinde uyuya kalıyordum yarım saat tekrar uykudan uyandırıyordu boyle yarım saat de bir gece 4 e kadar cektim ağrılar şiddetleniyordu artık 10 dakikada bir giriyor ama dayanılamayacak kadar değildi sabah 7 ye kadar zor dayandım aradım gorumcemi gidelim diye geldiler beni aldılar kaynanam gorumcem falan kaynanam hani bunda sancı bu karcık sancıyla doğum mu olur muş dedi

gelinden sancıları bana sorun vardık ebeye muayne etti gece 12 den sabah 7 ye kadar sancı cekmeme rağmen 1.5 cm acıklık vardı duşunun kac saat doğum başlamış rahim duvarın incelmeye başlamış dedi suni sancı istersen veriym dedi ben yine istemedim zaten suni sancı alacak olsaydım hastahaneye giderdim oğlene doğurursun dedi 12 gibi gelmemi soyledi eve gittim ağrılar 5 dkkada bir geliyor oturtmuyordu bile yerimde kalcama vuruyor makatım cıkacıkmış gibi oluyordu sancılar 3 dkkada bir girmiyi başladı ve ben 11 e kadar zor dayandım artık her sancı girmesinde ağlıyordum ama rabbim dayanma gucu veriyor inanın kızlar annenizin kıymetini o anda anlıyorsunuz anneliğin ne kadar zor olduğunu

artık dayanamadığım icin ebeyi aradılar gelsin dedi gittik annem kaynanam gorumcem bekleme odasında bekliyorladı beni aldı odaya sadece ebe ile ben altımda eteğim kaldı hafifce eteğimi diz kapaklarıma kaldırdı o kadar 5 cm acıklık vardı suni sancı verdi bana ıkınma geliyor istemeden ıkınıyordum ıkınmamamı bebeğin kafasının icerde şişeceğini sadece cocuk cıkarken ıkın dedi derin derin nefes al dedi ıkındığım icin kalp atışları duştu besleyici serum verdi suni sancıyı cıkarıp bebeğin kalp atışları duzelmişti tekrar suni sancıyı taktı rahmin acılması icinde iğne yapmıştı unuttum onu ben sedyede sancı cekerken dayanamıyordum bana rabbi yessir oku kızım dedim sabret diye teselli ediyordu bebek icin hazırlık yaptı bana zemzem suyu icirdi doğum kolay olsun diye ve doğum başlıyordu besmele cekerek dua okuyarak suyumu patlattı bebeğin kakasını yapmış dedi ve acılma 8 cm olmuştu ilac doktu kesi yaptı hic hissetmedim bile benim kızlık zarım dar olduğu icin kesti yoksa kesi olmayacaktı ama kısmet işte sancı geldikce ıkınmamı soyledi ben var gucumle ıkınıyordum hic kesmeden hissettim kafası gelmişti başı cıktıktan sonra cok rahatlıyorsunuz balık gibi kayıyor sizden ve doğdu

ebe tekbir getirmeye başladı bebeğin ilk duyması gereken şeymiş doğduğunda ...artık ben rahatlamıştım oyle huzurlu hissediyordum ki bacakları hareket ettikce bacaklarıma değiyordu bebeği giydirdi temizledi ve bana gosterdi sonra annemlere goturdu artık sıra bendeydi karnımı biraz ovaladı ve eşi cıktı eşinin ve kordonun kucuk olduğunu sigara icip icmedeğimi sordu işte nerde bilebilrdikki kalbinin delik olduğunu bilseydim zaten gitmezdim ebeye o zaman

uyuşturdu dikişlirim atılıyordu hissettiğimi soyledim hissedersin ama acımaz dedi aynen oyle oldu dikişlir atıldıktan sonra hemen kalktım annemlerin yanına gittim 4 dikişim vardı benim icin hazırlanmış bir yatak ve kahvaltı bulunuyordu kahvaltımı yaptım ve sonra annemlere gecmiştim bu kadar kızlarr işte boyle şimdi 15 saat sancı cektikten sonra doğumum oldu hemen hastahaneye gitmeyin kolay kolay hemen olmuyor ilk doğum adet kanaması gibi kan yoksa su gelse bile gitmeyin bebeğin suyu ayrı birde rahimn ağzında toplanan su var o ayrı bizden geln rahmin ağzındaki su .su geldi bebek icirde susuz kaldı gibi birşey yok inşallah kolay doğum yaparsınız