Selamlar arkadaşlar aşağıda yazacağım ozellikle bilgisayarım icin yayın ayarlarım nasıl olmalı? Bir de arkadaşlar kendi ayarlarım ile daha once oluşturduğum konularda yayına giden goruntude FPS duşmesi yaşıyorum. Bir de bit hızı 4000k versem de yayın biraz puslu gorunuyor. İşlemci onceliğini medium veya Slow yaparsam işlemcim 90 derece uzerine cıkıyor. Sadece bu şekilde olunca PUBG, conquers Blade gibi oyunlarda yayına giden FPS 30'un altına duşuyor. Kasma varmış gibi gorunuyor. Halbuki oynadığım hicbir oyunda kasma veya FPS duşmesi yaşamıyorum. Son olarak yayına giden FPS duşmesini en azında coğu zaman oyundaki FPS'si 60'a sabitleyerek cozuyorum. Ama yayında kalıcı olmuyor. PUBG'yi 60 FPS sabit oynuyorum. Yayınımı 30 FPS veriyorum. Zaman zaman 20-22 FPS'lere duşuyor. Kendi daha sonra duzeliyor ama hemen duzelmesini istersem ESC yapıp menude 1 saniye beklemem yeterli oluyor. Yayınlarımı genelde faster veya veryfast olarak ayarlayıp 4000k bitrate civarı veriyorum. 720p cıkış sağlıyorum. Anahtar kare aralığını 2 yapıyorum. Yayınımı işlemciden veriyorum. Son olarak arkadaşlar Streamlabs OBS kullanırsam eğer yayındaki FPS dalgalanması daha azalıyor. Yayın daha akıcı oluyor. OBS de ise boyle değil. Halbuki aynı ayarları yaptım. Nedeni nedir?
Sistem ozelliklerim:
Ryzen 5 3600 6/12 işlemci. MSI Armor GTX 1050 tek fan. MSI Mortar Max B450M. Corsair 8gb*2 3600 MHz. 240 GB SSD + 2,5 TB HDD. 5, 6 - 5,9 arası upload 24 download. 350W guc kaynağı peak 420W. Everest HD 03 1080p webcam. Stok soğutucu. 3 monitor kullanıyorum. Son olarak bildiğim kadarıyla Ethernet kablom 10M fakat eski ve ayrıca CAT5 olarak geciyor sanırım. Bir etkisi olur mu bilmiyorum. Teşekkur ederim. Hayırlı cumarlar. Arkadaşlar konu gunceldir.
R5 3600 sistem OBS yayın ayarları nasıl olmalı?
Twitch0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- Twitch
- R5 3600 sistem OBS yayın ayarları nasıl olmalı?