Oncelikle bu eklentiyi kullanabilmek icin iki adet bilgisayara ihtiyacımız var. Bir bilgisayarı oyun icin diğer bilgisayarı da yayını vermek icin kullanacağız. Aşama aşama kurulumu anlatacağım, takıldığınız bir yer olursa sormaktan cekinmeyin lutfen.
İlk olarak eklentinin Github sayfasına gitmemiz gerekiyor. Verdiğim linkte aşağıya doğru kaydırdığınızda goreceğiniz gorseldeki .ZIP dosyasını indirin.
Sonrasında ise bu indirdiğimiz ZIP dosyasındaki klasorleri tutup OBS'in kurulu olduğu klasore atıyoruz.
Ardından buradaki linkten NDI Runtime indiriyoruz. Normal program kurarmışcasına kurabilirsiniz, ozel bir olayı yok. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız tavsiye ediliyor.
Sonrasında ise oyun oynayacağımız bilgisayarda ust taraftaki "Tools" kısmında "NDI Output Settings" şeklinde bir secenek olması gerek.
Buraya tıkladıktan sonra "Main Output" seceneğini aktif etmeyi unutmayın. Dilerseniz ismi de değiştirebilirsiniz.
Evet, oyun bilgisayarımızdaki işlemler bu kadardı. Şimdi burada acıkladığım işlemlerin aynısını yayını vereceğimiz bilgisayara da uygulamamız gerek. Tekrar aynı adımları acıklama gereği duymuyorum.
Yayın bilgisayarımıza gectiğimizde yeni bir kaynak ekleye tıklayıp "NDI Source" seciyoruz.
Oyun bilgisayarımızda bahsettiğim "Main Output"u actıysak bu kaynağı eklerken "Source name" yerinde oyun bilgisayarımızın isminin olması gerek. Secim yaptıktan sonra tamam butonuna basıp ayarları kaydetmemiz yeterli.
Eklenti kurulumu bu kadardı. Oyun bilgisayarınızda eklediğiniz kaynaklar artık goruntu halinde oyun bilgisayarınıza geciyor. Artık oyun bilgisayarındaki guc kaybını minimuma cekmiş bulunuyoruz. Eğer oyun bilgisayarınız kotu durumdaysa yine FPS drop yaşamaya az da olsa devam edebilirsiniz. Ancak onceki halinden kat be kat daha az olduğu da tartışılmaz bir gercek.
Github kullanmayı bilmeyenler veyahut uşenenler icin de bahsettiğim aracları Google Drive'a uploadladım. Dileyenler bu linkten indirebilir.
Son olarak birkac not duşmek de istiyorum. Yayın bilgisayarının guclu olmasına gerek yok. Eski bir laptopla dahi bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Oyun bilgisayarınızda orneğin Valorant oynuyorsanız yayın yapmıyorken 300 FPS alıyorsanız, yayın yaparken 180 FPS alıyorsanız, bu eklenti ile 250 civarı FPS alabilirsiniz. Değerler temsilidir. Calışma mantığını anlamanız icin verdim. Yayıncı olan herkese iyi yayınlar dilerim.