Arkadaşlar 1 seneyi aşkın suredir Instagram uzerinden cektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Yaklaşık 4 senedir de fotoğrafcılık yapıyorum. Profesyonel fotoğrafcılık kariyerim de oldu.

İlk zamanlar hesapta cok guzel etkileşim aldım, 2-3 aylık surede hızlı geliştim, o zamanlar şimdiye oranla fotoğraflarım daha amator olmasına rağmen daha fazla etkileşim alır daha cok insana ulaşırdım. Duzenli paylaşım yapmaya devam ettikce etkileşimim azaldı. Spam'a duşmuşsem kurtulmak icin zaman zaman ara vererek paylaşımlara devam ettim. Fakat şu anda takipcim 1000 civarında. Paylaştığım gonderiler sadece kendi fotoğraflarım, kimsenin fotoğrafını duzenleyip paylaşmıyorum, birebir ozgun icerik yaratmaya calışıyorum. Turk kitleye cok fazla hitap etmek istemiyorum cunku (alınmayın ama) biz Turkler olarak fotoğraftan anlamıyoruz. İstanbul'da da Galata Kulesi, Kız Kulesi ve bir kac farklı ozel yer olmak uzere bir cok fotoğraf cektim. Fakat onlar bile cok fazla one cıkmadı. Cunku (yine alınmayın ama) Turkler olarak fotoğraf anlayışımız cicek, bocek, cami vs. tarzı şeylerden ibaret.

Fotoğraf tarzım da biraz farklı. Fakat kim gorse cok guzel, cok beğendim vs. diyor. Kotu bir geri donuş hic almadım. Fotoğraf cekmeyi cok seviyorum, cektikce duzenleyip kenara koyuyorum ama paylaşmak icin hic bir motivasyonum kalmadı. Hesap oyle bir durumda ki, meşhur bir mekanın fotoğrafını cekip, sadece o mekanın fotoğraflarını paylaşan bir sayfa tarafından paylaşıldığında bile doğru duzgun etkileşim veya takipci almıyor. Galata Kulesi, Kız Kulesi gibi mekanların fotoğraflarını paylaşan sayfalar tarafından via (profilime link) verilerek paylaşıldım, hikayelerde paylaşıldım ama hesap olduğu yerde sayıyor. Ne yapmam gerek, nasıl daha fazla kitleye ulaşıp daha fazla etkileşim alabilirim? Sticker bastırıp sağa sola yapıştırarak reklam yapmayı bile duşundum artık.
-Anonimliğimi kaybetmemek icin sayfamı paylaşmıyorum, ama cok ısrar gelirse cektiğim fotoğraflardan 1-2 tane paylaşabilirim tarzım hakkında fikir edinebilmeniz icin.