Whatsapp ’ın dunya uzerinde 2 milyar kullanıcısı var ve tekelleşmesinin sonucunda birtakım sozleşmelerin yeniliyor. Bu yuzden Facebook şirketinin urunleri olmaktan kacınmalıyız. Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, ailemizde kim bu uygulamayı kullanıyorsa onları Signal ’e gecirmeliyiz.

Not: ‘ ’Sen kimsin ki? Senin bilgilerini ne yapacaklar? ’ ’ diyip konuyu baltalamaya calışanlar lutfen konudan uzaklaşsınlar. Ben benim bilgilerimin onemli olduğunu savunmuyorum, ozel mesajlarımın bir yapay zek kullanılarak bana reklam olarak gosterilmesini istemiyorum, ayrıca bu şirkete de urun olmak istemiyorum. Mumkunse diğer urunleri de siliyoruz. Instagram ve Facebook ’u 1 aydır sildim ve kullanmıyorum. Tam anlamıyla guvenlik sağlamayacağını bilsem de guncel olarak urun olmaktan vazgeciyorum.

Neden Signal?​Signal ’i kullanmayı tercih etmemizin sebebi, Facebook ’un kullanıcılarının gizliliğine uzun yıllardır saygı duymamasıdır. Facebook, Cambridge Analytica olayından telefon ureticileriyle kullanıcılar hakkındaki verileri paylaşma uygulamasına kadar veri toplama ve işleme konusunda korkunc bir gecmişe sahiptir.

AB yasalarına gore gizli kalması gereken WhatsApp kullanıcı verilerinin guvenilemeyeceği zaten kanıtlandı. 2017 yılında Avrupalı duzenleyiciler Whatsapp kullanıcılarının telefon numaralarını reklam amacıyla Facebook sosyal ağıyla paylaştığı icin Facebook ’a karşı harekete gecti.
(Kaynak: WhatsApp faces EU taskforce over sharing user data with Facebook)

Brian Acton, Whatsapp ’ın kurucularından birisi ve Whatsapp ’ı Facebook ’a sattıktan sonra gizliliği buyuk olcude eleştirip Twitter ’da #deletefacebook etiketine destekte bulunmuştu.

Signal acık kaynaklıdır

Signal ’in tum kaynak kodu, istemciler icin bir GPLv3 lisansı ve sunucu icin bir AGPLv3 lisansı altında herkesin inceleyip kullanması icin yayınlanır. Bu, icinde neler olup bittiğini gorebileceğiniz veya daha kullanışlı bir şekilde kodu inceleyen ve tam olarak ne aradıklarını bilen kişilerin uzmanlık bilgisine guvenebileceğiniz anlamına gelir.

Elon Musk ’tan da ‘ ’Signal kullanın. ’ ’ cağrısı geldi

Elon Musk ’tan WhatsApp ’a ‘İki Kelimelik ’ Tepki Elon Musk'tan değişen gizlilik ilkelerine yonelik Mark Zuckerberg'in hoşuna gitmeyecek bir tweet geldi.
www.webtekno.com

Para ile reklam yapamayacak kadar derecede kişilerden de cağrı geliyor. Signal ’i guvenlik uzmanları bile kullanıyor. Kullanım yorumlarını Signal Messenger: Speak Freely resmi sitesinden gorebilirsiniz.

Neden Telegram değil de Signal?

Telegram kanallarında reklam gosterimi başlıyor Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, yaptığı bir acıklama ile onumuzdeki yıldan itibaren Telegram kanallarında reklam gosterimi yaparak uygulamayı finanse edeceklerini belirtti.
www.donanimhaber.com

Reklam geleceği icin.

Ne yapacağız, Signal ’e nasıl gececeğiz? İletişimimizi oradan sağlayabilmek icin yeterli sayıda kişi kullanmıyor.

Cok basit. 5 dakikalık bilgilendirme ile tanıdıklarınızı Signal ’e gecirebilirsiniz. Anneniz, babanız ve tum tanıdıklarınızı bu kadar az vakitte ikna edebilirsiniz. Reklam politikasını vs. iyice anlatabilirsiniz.

İşte Signal-iMessage-Whatsapp ’ın topladığı bilgiler:

Signal ’e alışmak icin ve fikir paylaşma amacıyla bir grup kurdum, herkes katılabilir: Signal Messenger Group