Arkadaşlar merhaba. bu konuyla ilgili eski bir başlık acılmış ama hem benim hem de benden sonra bu sorunu yaşayacak olan anne-babalar icin yeniden başlık acılmasını daha doğru buldum. Benim oğlum yarım sunnetli doğdu. Galiba hafif eğrilik de var. İdrarın cıkış yeri de penis başından değil, biraz daha aşağıdan cıkıyor. Tıpta bu hastalığa hipospadias deniyormuş. Kafamız allak bullak oldu. Oğlum daha beş gunluk. hafta ici doğum yaptığım hastanenin uroloğuna giderek bu konuyla ilgili ilk muayenesini yapacağız. Şimdi bu konuyla ilgili birkac soru sormak istiyorum. Deneyimi olan arkadaşlar bu soruları cevaplarsa hem beni hem de bundan sonra bu konuyu araştıran ebeveynleri cok sevindirir.
1- Hipospadiasa bağlı olarak şu anda cocuğun erkeklik hormonunda da acaba bir sorun cıkma ihtimali var mı? Bu konuda bir sorun olup olmadığını şu anda anlayabileceğimiz testler var mı? Bu hastalığın şu anda veya gelecekte cocuğun cinsel yaşamını herhangi bir şekilde etkileme ihtimali var mı?
2- Yapılan cerrahi operasyonlara rağmen hastalığın gecmeme veya ilerleyen zamanlarda nuksetme ihtimali var mı? (İdrar deliğinin yeniden acılması, peniste yeniden eğrilik oluşması vb.)
3- Biz İstanbul'dayız. Bu işi İstanbul'da ustaca halledecek doktorlar kimlerdir? Tavsiye onemli.
4- Yeditepe Universitesi Hastanesinde Prof. Dr. Selami Sozubir, hipospadias uzerine uzmanlığını geliştirmiş. Başta Selami Sozubir olmak uzere diğer iyi doktorlar (ve hastaneler) ameliyat ucreti olarak ne alıyorlar? Bu ameliyatı yaptırmış olan anne-babalar (ozellikle son bir yıl icinde yaptıranlar) ucret yazarsa cok sevinirim. Bazıları bu forumda fiyat vermekten kacınmış ama ben nedenini anlayamadım. Bence bu konuda da birbirimizi bilgilendirmeliyiz. Elbette cocuğumun sağlığı paradan kat kat onemli. Ancak nasıl bir ekonomik yukun altına gireceğimizi bilirsek ona gore kendimizi ayarlarız.
Allah herkese gani gani sağlık versin.
Hipospadias (Yarım Sunnetli Doğum)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Hipospadias (Yarım Sunnetli Doğum)