Slm arkadaşlar,
Ben 10 gun once aniden gelen bebeğin su kesesi ve kanamalarımla erken doğum yaptıgımı 23+2 haftalıktı kızım.Erken doğum nedeniyle doğunca oldu.Ama şuan icimde endişelerim , tereddutlerim var.Kafayı yiyecem 6 ayın gecmesini beklicem.Ama buda yetmiyor bana doktor arayışlarına başladım.Şuan bebeğim olucakmı , nasıl tedavi olucam benim gibi 2.defa duşuk yapıp servikal nedeniyle tedavi olup cocugunu dunyaya getiren varmı?
Benim hikayem;
2 yıllık evliyim, evliliğim 2.ayında hamile kaldım.Hersey yolunda giderken Carşamba gunu 14.haftasının icinde aniden wc gittiğimde tık diye bir sesle vajinamda su aktı, daha sonra kanamalarım başladı.Meger bebeğimin su kesesi patlamış.Oğlumuzun olucagını ogrenmiştik, yeni evliliğin stresinde mutlu bir heyacandı.Eşim bebeğimizin adını bekarken hayal ettiği Burak ismini koyucaktı.Hastanede bebeğimin susuz kaldıgını bebeğimin duşcegini soylediler mudahale edip, kurtaj oldum.Cok zordu en zoru eve geldiğim gun gogsumden sut gelmesiydi, yıkılmıstım ama Rabbim bilir herseyi kaderimize razı geldim, gelmeliyimde.İnş. obur dunyada oğlumla kavusucaktım.Artık ben her ay 6 ayın gecmesini bekledim.Zaman gecmiyordu sanki kurtajdan sonra tiroit hastalığıyla karşılaştım.Daha bir yıkıldım tiroit hamile kalmayı engellediğini yada duşuk gebeliklere neden oldugunu oğrendim.Artık hergun işyerinde tiroit hastalığını araştırır oldum.6 aylık surenin gecmesiyle bebek duşunmeye başladım, ama hamiş kalamıyordum.Tiroit hastalığına kapılmıştım adet olamıyordum prolaktin değerlerimde yukselmişti.Diane 35, dostinex kullanmaya başladım.Bir yandanda hamile kalmak icin i.saracoğlunun soğan kurunu uygulamaya başladım.Ve adet hala olamıyordum artık psikolojim bozulmuş eşime bebeğimiz olamazsa yine benimle olurmusun, hep bebekle ilgili sorular yoneltir beni teselli ederdi.Ablamın hamile oldugunu oğrendim, cok sevinmiştim bir oğlu vardı 1 tane daha yiğenim vardı.Kimin hamile oldugunu gorsem Rabbimden o anı hep hayal etmeye başladım.Umudum bitmemişti ama hayal kırıklıklarım icimde yaşıyordum.26 Mayıs gunu tekrar başka doktora gittiğimde hayal ettiğim o sozcukleri duydum 6.haftalık hamileydim.Artık icim iceme sığmıyorduİcime doğuyordu kızımız olucaktı, vede sonuc oyle cıktı.Herşeyi dikkat etmeye başladım.Herşey yolunda gidiyordu eşimin işleri kışın yogun olurdu gece 1,3 kadar calışırdı. Bebeğimize iyi bir gelecek hazırlamak icin, bazen annemlerde kalır bazen evimde kalırdım.Yine aynı gun hayallerimin yıkıldığı gun Carşamba gunu wc gittiğimde bebeğimin su kesesi rahimden sarktı kanamalarım başladı aynadan bakınca ne oldugunu anlamadığım bir şey gece 12 eşim evde yoktu, annemleri aradım arabayla 20 dk geliyordu.Ben hala bebeğimin tekmelerini hissetiyorum
bebeğimin son vedalaşmasıymış.Doğumhanede meğer bebeğin doğuma hazırlanıyormuş.Kanamalarım durmuyor ama hala bebeğimin yaşaması umuduyla yaşıyordum o an artık mudahale edilemicekti.Rahimim 7 cm acılmıştı rahim ağzı yetmezliği tanısı konuldu bebeğim dunyaya geldi.O kadar guzeldiki yavrum hemşirelerin elleri arasında gitti.23 .haftalıktı bebeğim6 .aylık olmasına 1 hafta kalmıştı.Ve o kabus gece bitti, Perşembe sabahı bebeğimi eşime teslim ettiler,bende taburcu oldum.Bebeğimi mezara gomduler, eşim eve geldiğnde
yıkılmıştım
Premature Bebekler Servikal yetmezlik nedeniyle bebeğini kaybedip,tedaviyle bebeğini kucağına alanlar?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler Servikal yetmezlik nedeniyle bebeğini kaybedip,tedaviyle bebeğini kucağına alanlar?