Merhaba arkadaşlar, 9 Mayıs'ta 28 Haftalık(3 ay erken doğum), 1240 gr ağırlığında, 37 cm boyunda, 26 cm baş cevresi genişliğinde oğlum Berkay doğdu. Doğumdan 48 saat once ciğer geliştirici iğne yapıldığından cihaza bağlanmadan kendisi nefes alabildi. 52 gun kuvezde kaldıktan sonra 2320 gr olarak evimize gelebildik. Dun kronolojik 4 aylık oldu. Fakat duzeltilmiş 1 ay 10 gunluk. Hastanede kaldığı surece sutumu sağarak goturdum. Fakat eve geldiğinde zaten az olan sutum tamamen gitti. Hastanede 2 kilo olana kadar anne sutune eoprotin katıldı. Anne sutu yetmediği zamanlar prematil verildi. Evde de 3 kilo oluncaya kadar Prematil kullandım. Daha sonra Pre Aptamil'e gectik. Şu an mental gelişimi doğması gereken tarihten gidiyor. Bir cismi takip edebiliyor. Henuz gulucukler atmaya başlamadı. Akşam saatlerinde gaz sancıları devam ediyor. Bunun dışında fazla bir problemi yok. 5.5 kg. ağırlığında, 58 cm boyunda. Umarım bugune kadar yaşadığımız sıkıntıları unuturuz. Bebeğim sağlıklı ve mutlu buyur.
Bu satırları benim gibi erken doğum yapmış olan diğer annelerin hicbir zaman umutsuzluğa kapılmaması icin yazdım. Zira ben bebeğim hastanedeyken hep kadınlar kulubunde erken doğan bebekler icin uyelerin yazdığı yazılarla kendime bir umut ışığı yakmaya calıştım. Herkesin bebeğinin sağlıklı buyumesini temenni ederim...
Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu