Selaaaammm...
Oncelikle daha 5 dakika once uye olduğumu belirtmek isterim

İsmim Derya

ve 4 Aylık bir paşa annesiyim... ve size paşamın doğumunu anlatmak istiyorum
Hamileliğimin başından beri normal doğumdan korktuğum ve astımım olduğu icin hep sezeryan istiyordum.

Eşim beni hep normal doğuma teşvik etmeye calıştıkca ben ''sanki sen mi doğurcan,karışma işime''deyip uste cıkmayı başarıyordum

e tabi hamile olunca nazımda daha kolay geciyordu. Herneyse 30lu haftalardayım rutin kontrole gittim doktor demezmi bebek ters duruyor eğer donmezse sezeryana alırım diye... Tabi ben icten ice seviniyorum ''bahanemde var'' diye

cunku cevremdeki herkes sen normal doğuramazsın şehir kızısın tarzında konuşuyordu.
Gunlerden bir gun sosyal medyada dolanırken normal doğum hikayelerini okudum. aynı zamanda sezeryanın zorluklarını.bir kac anne adayıyla konuştum hem normal hem sezeryan doğum yapanların hepsi normain daha kolay olduğunu soylediler. E bende gurbet eldeyim annem yanımda yok eşimin ailesi desen hamile halimle onlara bile ben baktım hayr gelmez biliyorum. Silkelendim ve kendime geldim. Yuru kızım dedim. uzun sureli acı cekeceğine bi defada cek omrun boyunca rahat et dedim.

kendimi hep motive ettim diğer annelerle konuştum. lakin bebek hala donmemekte inat ediyor. Şans ya sezeryan istesem anında doner hatta sancım bile gelirdi

37nin icindeyim. pazar gecesi. pazartesi sabahıda randevum var. ve doktorum bebek donmemişse sezeryan gunumu vercek. Ağlaya ağlaya girdim yatağa. Tabi donmesi icinde elimden geleni yaptım. yurudum. secde pozisyonu falan... o gece.. sabaha karşıbir sancı girdi bana cığlık cığlığa uyandım... eşim kalktı noluyo dedi bebek geliyo herhalde dedim kalktı hazırlanmaya başladı dışarda bardakta boşalırcasına yağmur yağıyor. o enişteyi mi arasam yoksa komşuya haber versem diye paniklerken benim sancım gecti.dur dedim kimseyi arama gecti sancm olsun kalk gidelim dedi yok dedim zaten9da randevumuz var bekle dedim yattım

doktora gittik anlattım bole bole oldu diye gec bakalım dedi bi baktı paşam donmuş

o sancı meğersem oymuş

bu defada kanala inmiyor beyfendi

neyse gunler gecti gitti olduk 40 haftalık. ne sancı var ne nişan...nstye giriyorum tık yok.. en son 40+6 olduk. paşam hala inmemiş... benim bu defada sezeryandan odum kopuyor.sancı gelsin diye işte yaptım yurudum halı sildim comeldim sıcak suya oturdum yok.. gelmiyor...bebek aşağı inmiyor..

doktor baktı inmemiş daha fazla bekleyemem oğle arası ameliyathane boş gel seni sezeryana alalım dedi...

suni olsa olmazmı dedim... cok zor olur dedi...olsun dedim... gozumu karartmışım bi kere ille normal doğurcam...
ilerde acaba normal doğurabilirmiyim diye duşuneceğime sonunda sezeryanda olsa hic olmazsa denedim olmadı derim dedim.peki dedi doktor yatışımı yaptı. saat 11:30 civarı geldigel bakalım dedi soktu doğumhaneye... hayrdır dedim sancı vercem cık catala dedi... tabi ben serum şeklinde bekliyorumcatal deyince garibime gitti..

cıktım catala şeffaf minik bişe verdi alttan.. nedir bu dedim.. rahmini yumşatıp acılmayı başlatcaz ki sancıyı verebilelim dedi...bu sancı değil mi dedim yok dedi... ben gule oynaya gectim odaya.. saat başı nstye giriyorum tık yok...saat 4:30 gibi geldi ağrıların başladımı dedi hafiften karnım ağrıyor onun dışında ağrı yok dedim. nstye bağladı hafif hafifsancı cıkıyor. gec catala dedi gectim ikinciyi verdi. aradan 1 saat gecti benim ağrılar başladı... tabi bende soylenmeye hani sancı değildi bu diye

surekli nst catal arasında mekik dokuyorum. zar zor rahmim yumşadı. acılma başladı. en son saat 21:00 civarı 4 cm acılmam vardı. meğersem ondan sonra durmuş. bana soylememişler korkmayayım diye. gorumceme demişler sabah doktor gelip sezeryana alcak diye. nst aralığım yarım saatte bire duştu. saat 22:00 gibi bi serum verdiler lakin sancı değildi. sanırım bebeğin dayanması icin verdiler. birisi tepeme cıkmış belime masaj yapıyor bi diğeri gelmiş elimi tutuyor... ben cığlık attıkca eşim gidip ebelere patlıyo falan

en son saat kactı bilmiyorum suyumu patlattılar ve yine nstye aldılar. sonra baş ebe diğerine serumu getirin dedi. getirip taktılar serumu. sancılar dahada şiddetlendi başladılar nst yatağında ıkındırmaya. tabi ikide bir catımıda kontrol ediyolar baya yatakta ıkındıktan sonra hadi catala dedi cıktım catala. o sancılar.... her geldiğinde oluyorum zannettim... ıkınıyorum ıkınıyorum bebek cıkmıyor. iki tane ebe karnıma cıktı bebeği aşağı itiyor ben ıkınıyorum cıkmıyo.kesi atıldı ben ıkındım ebeler itti bebek cıktı ve ilk sozum ''HADİ YAAAA BUMUYDU BEN Bİ TANE DAHA DOĞURURUM'' oldu. sabaha karşı 4:45te geldi paşacık

meğer koluna kordon dolanmış ondan cıkmazmış paşam

eşimin dediğine gore 1 saat 25 dknınsonunda sesim kesilmiş.

kesi atıldığı icin ebenin biri onu dikerken diğer ikisi bebekle ilgilendi... bebek ağadıkca ben ağlıyorum oyle guzel ağlıyordu ki...

ben cıkmayınca herkes oldum zannetmiş... bi ara babamın sesinin duydum verin kızımın cenazesini diye

dikişim atıldı onde ben ardımda bebek cıktık doğumhanedenbi baktım kapının onu bi kalabalık.. bi suru insan... hepsininde gozleri kıpkırmızı.. butun hastane halime ağlamış... once annem sarıldı ardından eşim.. ve ilk sozu ikinciyi kesinlikle sezeryanla doğurcan demekti

odaya gectim herkes bebişin başına toplandı beni unuttular

kıskandım ama dedim herkes geldi tebrik etti sonra teker teker dağıldılar... sadece annem kaldi.. uzerimi değiştim bebeğimi kucağıma aldım

emzirdim kalktım dolandım sanki gece o kadar sancıyıceken ben değildim.. yemeğimi yedim kalktım her işimi kendim gordum ve akşam 6da hastaneden cıktım
zor bir doğumdu lakin YİNE OLSA YİNE DOĞURURUM!!!
o bebeğin cıkış anı.. ağlaması.. bambaşka.. asla tarif edilemez... her kadının tatması gerek...
bunca şeye rağmen ŞİDDETLE normal doğumu tavsiye ediyorum arkadaşlar ... korkmayın RABBİM dayanma gucu veriyor....