Cocuklarla İletişim Nasıl Olmalı?
Anne ve babaların, cocuklarıyla iletişimi bebeklik cağından başlamalı ve ilerleyen evrelerde de devam etmeli. Cocuğunuzun gelişim suresince, doğru ve yanlışları bilmesi icin onunla birlikte hareket etmeniz ve uzmanlardan yardım alarak, nasıl bir yontem izleyeceğinize karar vermeniz gerekir. Buyudukleri zaman, doğru iletişimi alan cocukların hayata olumlu bakışları devam eder. Aile birliği iletişimle guclenir.

İnsanların gelişim surecini evrelere ayırarak inceleyen uzmanlara gore cocuklarıyla iletişim kurmak isteyen ailelerin ozellikle profesyonel yardım almaları gerekiyor. Cocuklarla guclu bağ kurmak isteyen aileler ilk olarak cocuklarını dinlemeyi ve iyi gozlemlemeyi oğrenmeli. İlk bebeklik donemiyle birlikte cocuklarda bircok sorunlar gozlemlenir. Her donem uzerinde hassas şekilde durulmalı. Okul oncesi ve okul cağı donemlerinde başlayan psikolojik sorunlar ergenlik donemiyle birlikte hızlanamaya başlayabilir.

Cocuklarla Guclu Bağ Kurmak Okul Oncesinden Başlanmalı
Cocuklarınızla her zaman iletişim icinde olmalısınız. Benlik duygusunu geliştirecek bircok kavramı ona aşılamalı, sorumluluk almasına yardımcı olacak fikirler sunmalısınız. Cocuklarla guclu bağ kuran ailelerin cocuklarında buyudukce guzel gelişmeler gozlemlendiği takip edilir. Okul oncesi verilen eğitim suresince cocuğun gelişim surecinde puruzler ortadan kalkar.

Cocuğunuza doğruyu ve yanlışı ayırt edecek ortamlar icine sokmanız gerekir. Bilincli bir anne baba her zaman cocuğuna değer verdiğini gostermeli ve onların gelişim duzeylerinde fikirlerine onem vermelidir. Gelişim donemlerinde vereceğiniz her eğitim sureci cocuğunuzun buyuyunce iş ortamlarında kendilerine guveni de sağlar.

Cocuğunuza ilk 3 yaşına kadar vereceğiniz temel eğitim sonrasında uzman psikologlardan yardım alarak temel duşuncelerinin gelişmesine katkı sağlamalısınız. Bir arkadaş gibi dinlemeli, anne baba gibi kararlar almayı bilmelisiniz. Cocuğunuzu dinledikce, ona guven verdikce, gelişimine olumlu derecede katkı sağlarsınız.

Gelişim cağında olan cocukların anne ve baba şefkati yanı sıra iyi bir dinleyicilere ihtiyacı buyuktur.