Merhabalar, ilk kez boyle bir durumla karşılaştım ve hazırlıksız yakalandım. Belli ki bundan sonra da karşılaşacağım. Bana yardımcı olun lutfen
Kızım benden "Elsa" bebek istedi. Kreste oyuncak gunumuz var, herkes evden oyuncak goturuyor. Ben de ona surpriz olsun diye avmye gidip bebeği aldım ve paketledim. Birbirine benzer iki bebek vardı biri sade diğeri muzikli ve ayakkabıları daha gosterişli. Kizkardesini de almamı istediği icin kızım (Anna) ucuz olanı aldım ama kizkardesini almadım o gun. Daha sonraya bıraktım. Eve geldi, cılgın gibi sevindi ,paketi actı (4 yaşına girmek uzere bu arada) "ayakkabıları nerede" diye sordu."Burda" dedim ama bunlar parlak değil dedi. Surat duştu. Sonra kolyesine basmaya calıştı ama ses cıkmadı. O yuz ifadesini gormeliydiniz, oyle buyuk bir hayalkirikligi yaşadı ki, unutmam mumkun değil. " ama bunun sesi yok" dedi ağlamaklı. Ben bir şeyler geveledim ama hazirliksizdim. Meğer arkadaşındaki muzikli olanmış ama ben bunu bilmiyordum. Demek istediğim her zaman cocuklarımıza arkadaşlarında gordukleri şeyleri alamayacagiz ve almamalıyiz da ama bunu 4 yaş gibi kucuk cocuklara hayal kırıklığı yasatmadan nasıl ifade edebiliriz? Bunun basit bir şey olduğunu duşunurdum ama o yuz ifadesi beni derinden yaraladı. Hayat hicbir zaman adil olmayacak , beni asıl yaralayan buydu. Bunu sadece kendi cocuğumu duşunerek soylemiyorum. Hepsi icin uzuluyorum. Cocuklar icin cok değerli olabiliyor maddeler. Diyebildiklerim: seninki onunla aynı olmak zorunda degil, seninki de farklı, muzikli olması onemli değil, olsun bu da guzel vs idi.
Burda konu elbette bu bebek degil, konuyu genellestirerek fikirlerinizi almak istiyorum tecrubeli kk hanımları
Okula giden kucuk cocuğu olanlara sormak istiyorum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Okula giden kucuk cocuğu olanlara sormak istiyorum