Dun hayatımın en zor gunuydu.2,5 aylık bebeğim kist ameliyatı oldu dun.Duşuk tehlikesi sebebiyle surekli yattığım hamileliğimin 34.haftasında bebeğimin yumurtalığında kist tespit edildi.Kisti Ege universitesinde oğretim gorevlisi Doc.Dr Mert Kazandı tespit etti.Aslında batında tam nerede olduğu anlaşılmayan bir kistti.Doğuma kadar her gun ağladım cunku bebeğimin geleceği kistin yerine bağlıydı.Doğumla birlikte surec başladı.Doğumumu universite hastanesinde yaptım cunku bebeğime hemen mudahale gerekebilirdi.Doğumdan sonraki 6 gun boyunca kistin yeri kesinleştirildi.Bunun icin universite hastanesinde yatmaya devam ettik.Kistin mahiyetini radyoloji a.b.d Prof.S.Sureyya Ozbek teşhis etti.Ve cocuk cerrahisinden Doc.Dr .Ahmet Celik e yonlendirildik.Ve oğrendik ki minik kızımızın sağ yumurtalığı over torsiyon -yumurtalık donmesi-sebebiyle tamamiyle işlevini kaybetmişti.Sebebide yaklaşık 4 cm.capındaki kistti.6.gun gittiğimiz Doc.Dr.Ahmet Celik ameliyatı 2.5 aylıkken yapacağını soyledi.Ve dun işte o gundu.Minicik bebeğim 2.5 saat suren bir ameliyata girdi.Ve maalesef kistle birlikte sağ yumurtalığı da alındı.Ne yapalım Allah can sağlığı versin.Sol yumurtalığı sağlam şukur ki.Cok korkarak beklediğimiz 2.5 ay ve ardından hayatımızın en zor 2,5 saati bebeğimizin sağlığına kavuşmasıyla sona erdi.
İşte bu sebeple ilk once anne karnında bebeğimdeki kisti goren Doc.Dr.Mert Kazandı'ya ,
kistin mahiyetini ve over torsiyon olduğunu tespit eden Prof.Dr.S.Sureyya Ozbek'e ve ameliyatı başarıyla gercekleştiren Doc.Dr.Ahmet Celik ve ekibine cok teşekkur ederiz.
Ayrıca bir de bebeğimin ameliyattan cıktığını beni gorur gormez haber veren ameliyathane ekibiyle ,ismini bilmediğim ama operasyon oncesi icimi cok rahatlatan anestezi uzmanı bayan doktora da teşekkur ederim.
Aslında en cok soylemek istediğim operasyon esnasında ameliyathane kapısında gorduğum tum miniklere de acil şifalar diliyorum.Allah ailelerine yardımcı olsun.
Hayal Gulec