Kardeşimin telefon bağımlılığı icin neler yapabilirim?
WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- Kardeşimin telefon bağımlılığı icin neler yapabilirim?
-
29-09-2022, 20:57:22Merhaba. Konuyu hangi kategoriye acsam bilemedim. Yanlış yere actıysam ozur dilerim. Bir kucuk kız kardeşim var. Gercekten cok aşırı tatlı ve cok minnoş. Ama yeni nesil gibi onunda telefon bağımlısı, YouTube'dan sacma sapan cocuk videoları izleyerek buyuyen nesilden biri olabileceği icin cok korkuyorum. Cocuk bir şey yapıyor annem hemen 'al telefonu oyna sakinleş' diyor. Ya izlediği videolar guzel iyi gercekten eğitici videolar olsa karışmam ama sacma sapan cizgi filmleri ve cocuk kanallarını acıp izliyor. En sonunda da kardeşime bunlar kotu ornek olmaya başladı. Telefonu bırakması icin arada sırada kardeşime 'gel bırak telefonu oyun oynayalım' diyorum geliyor o anlık Allah'a şukur. Anneme diyorum bakın bu guzel cocukta telefon bağımlısı gozu bozuk sacma sapan şeyler yapan biri olmasını mı istiyorsunuz dedim. Bu sefer diyor 'sen kendine bak'. Bende cok bilgisayara giriyorum. Bu sefer Diyorum ya ben zaten telefon/bilgisayar bağımlısı olmuşum bari o olmasın'. Kardeşim yemekte bile telefonla oynuyor ve ona yemeğini annem yediriyor. Bu arada kardeşim 4 yaşında. Yemeğini kendisi yemesi lazım artık. Diyorum ya anne bu cocuğu boyle alıştırmayın bırakın bari yemeğini kendisi yesin'. O yemeği kendisi yemeyi biliyor diyor. Bunu gectim 'bunu telefon bağımlılığından nasıl kurtaracaksınız' diyorum, bana ne diyor biliyor musunuz? 'Ben ona bir bağırırım kızarım bırakır' diyor ya. Cidden mi? Sen ona bağırdığında cocuk sana daha da kinlenip telefona daha fazla sarmaz mı? Arkadaşlar ne yapmam lazım bu durumda? Guzel kardeşimin boyle olmasını istemiyorum.