Oğlum 13 aylık. Hala emiyor. Şimidye kadar 1 gece bile deliksiz uyumadı. Sadece hasta olduğu bir gece hic uyanmadan 6 saat uyumuşluğu var. Rekorumuz o. Eskiden yani daha 2-3 aylıkken ilk yatırdığımızdan 3-4 saat uyur sorasında standart olarak 2 saatte bir uyanır, meme emer uyumaya devam ederdi.
Son 3-4 haftadır, kabaca her 2 gecede bir saat 00:00 ila 02:30 arasında bir zaman diliminde uyanıp uykusu kacıyor. daha doğrusu o saat diliminde bir cok kez uyanıyor ve uykusu kacıyor. En iyi ihtimalle 2 saat sonra tekrar yatırabiliyoruz. Yatırmak icin genelde uykusu daha da kacmasın diye sosyal temas kurmuyoruz. Bu arada cocuk bizimle birlikte uyuyor. Kucağımızda sallıyoruz, emzik vermeye calışıyoruz, genelde kabul etmiyor. Beni bıraksan sabaha kadar emecek. Uykuya dalmıyor kesinlikle. Sıkılıyor ve bağıra bağıra ağlıyor. Hani 2 saatte bir uyandırsın coktan razıyız biz, gecelerimiz hep uyandı uyuyamayack ne yapacaz şimdi geriliminde. Kucakta nini soylersek yada fısıltıyla masal filan anlatsak gozler gidiyor, ama uyusa bile 10 dakika sonra kalkıyor cığlık cığlığa. Sabahın cok erken saatlerine kadar uyutmaya calışıyoruz. Dediğim gibi uykuya dalsa bile uyanıyor.
Gunduz uykuları standart olarak 2 saat, tek seferde. Her akşam aynı vakitte uyuyor saat 19:00 civarı. Uyku rituelimiz var, oda sıcaklığı, nem, kıyafet hepsi sorunsuz. bizi uyutmayan gecelerin gunduzlerinde cok asabi ve huysuz oluyor.
Katı gıda tukettiremiyoruz. Doktorumuzun soylediği her gun aynı saatte şunlar verilecek listesi bizde olmuyor. Hemen hemen tek yediği katı gıda simit, ekmek turevleri ve avokado-yoğurt. Meyve ve sebze yemiyor, belki nadiren biraz corba iciyor. Et, balık yumurta yemiyor.
Ben calıştığım icin işyerinde sut sağıyorum. Cocuğa fırsat buldukca eşim ve ben erken gelirsem ortaklaşa bakıyoruz. Benim sutum yetmediği icin inek sutu veriyoruz takviye olarak.
Nedir sorun acaba. 3-4 hafta once 2 tane azı dişi cıktı, diştendir dedik ama o dişler kocamn oldu bizimkisi hala bu uykudan uyanma ve uykusu kacma olayını devam ettiriyor. Ne yapalım. Gece beslemelerini mi keselim. Doktorum ancak katı gıdaya geciş yapınca gece beslemelerini bırakmam gerektiğini soyledi.
Cozumsuzum
Surekli uykusu kacan bir bebekle cozumsuz kaldım
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Surekli uykusu kacan bir bebekle cozumsuz kaldım