Tecrubeli Anneler Yardım Lutfen 2 Aylık Bebeğim Kucak Dışında Uyumuyor!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Tecrubeli Anneler Yardım Lutfen 2 Aylık Bebeğim Kucak Dışında Uyumuyor!
-
29-09-2022, 19:23:06Merhaba arkadaşlar, yardım ve tecrubelerinize ihtiyacım var. Bebeğim 2 aylık, başlarda boyle değildi ama arada yine kucağa alınmadan uyumadığı oluyordu. Fakat ozellikle aşağı yukarı son 10 gundur acıktığı icin uyandığında besliyorum(anne sutu ile yani emziriyorum) sonra dik tutup gazını cıkarıyorum, en son altını değiştiriyorum(bunu da en başta yapamıyorum cunku genellikle emerken kakişini yapıyor bu yuzden yine değiştirmem gerekiyor diye sona bırakıyorum) haliyle emerken uykusu gelmiş olsa bile ki o da oluyordu ama son gunlerde oyle de olmuyor emerken sakinleşmiyor, her neyse altını da en son alınca uyanık oluyor ama yine de gozlerinden uyku akıyor fakat uyumaya direniyor gibi ve başlıyor cığlık cığlığa ağlamaya, uyumak istiyor başka bir sıkıntısı da yok belli ama uyumuyor ve uyuyamadıkca ağlıyor. Ancak kucağa alınca sakinleşiyor ama o da yetmiyor uyuması icin bir sure durulur gibi olup yine uyuyamayınca basıyor cığlığı, hadiii ayağa kalkıyoruz nerede olursak olalım başlıyoruz sallanmaya yaylanarak yurumeye ve pışpışlamaya ancak o zaman gozlerini kapatıp uykuya dalıyor ama onda da yerine koyayım diyemezsiniz hemem acıyor gozunu daha şiddetli bir cığlık geliyor. O yuzden o şekilde ayaktayken uyuyunca oturabiliyoruz sadece ama yine bırakamıyoruz kucağımızdan, ancak en az yarım saat 1 saat sonra belki cok derin dalmış olursa bıraktığımızda uyanmıyor. Bu durum beni cok zorluyor. Evde hic bir işimi yapamıyorum bu yuzden, dışarıda da maf oluyoruz tabii sokaklarda al kucağına yaylanarak yuru sallan pışpışla ki uyusun ve yine devamında kucağında durmak koşuluyla. Lutfen tecrubeli anneler yardımcı olun. Kucağa alıştırmak boyle mi oluyor, ne yapmak lazım bilemiyorum. Başlarda ben beslenme ve diğer ihtiyaclarını gorup yatağına koyduğumda biraz bakınıp dalıp gidiyordu ne guzel yada meme de bile uyuyup kalıyordu altını alırken bile acmıyordu gozunu. Ne oldu da boyle oldu anlamıyorum. Tek aklıma gelen annemin her ağlamasında odasına gidip kucağına alıp sallaması, bu alışkanlık yaratmış olabilir. Bu benim istediğim birşey değildi ama bir yandan da cok kucuk kucağa alıştırma laflarına aldırış etmeyin diyen de bir dr var zaten. Ne yapmalıyım? Lutfen yardım edin tecrubeli anneler.