37. haftadaydım.. aylardır ha erken geldi ha gelecek derken, bi turlu gelememişti bebeğim.. artık sabırsızlanmaya başlamıştım.. butun gun karım taş gibiydi, ama 5. aydan beri devamlı kasılmam olduğu icin benim icin normal bişeydi, doğum yaklaştığını duşundurmuyordu bana. ertesi gun doktorla randevum vardı, ozellikle oğleden sonraya almıştım ki rahat rahat gidip kuaforde bakım yaptırabileyim.. sanki doğuma gidiyor gibi gidecektim doktora, hem guzelleşmek moralimi de duzeltecekti.. sabah erken kalktım.. ama uzerimde bir uyuşukluk vardı lavabota gittim az daha orada uyuyakalacaktım.. sifonu cekmek icin donduğumde elim ayağım titremeye başladı tum uykum kacmıştı cunku az miktarda kan vardı klozette... hemen doktoru aradım.. sesimi duyunca "senin zaten bugun randevun yokmuydu" dedi bana sanki neden aradın der gibi..bende titreyen sesimle durumu acıkladım.. kanama az miktardaysa sakin sakin artarsa cabuk cabuk gel dedi... cabucak duşumu aldım giyindim.. annemi arayacaktım ki o benden once davrandı.. ben ilk şoku uzerimden attığım icin soğuk kanlı birşekilde durumu anlattım.. bişeyler atıştırıp cıkacağımı soyledim.. benim evim hastaneye arabayla 20 dk uzaklıktayadı anneminki yuruyerek 5 dk.. annem ve babam heyecandan hemen evden cıkmışlar ve yaklaşık 1 saat beni hastanede beklemişler

uzun lafın kısası cok hafif bişeyler yiyip cıktım evden (şimdiki aklım olsa 2.5 iskender yemeden cıkmazdım

beni getirdikleri odada yatağa oturmuş yere değmeyen ayaklarımı sallarken "benim burada ne işim var ben daha cocuğum nasıl cocuk doğuracağım" diye duşundum.. bu arada 28 yaşındayım

ve sonunda serum geldi.. sonrasında pek zaman kavramı yok.. cunku bulunduğum odada saat yoktu ve bende yanıma ne telefonumu ne saatimi almamıştım... yaklaşık yarım saat sonra doktor gelip tuşe yaptı ben yine cığlık atmamak icin kendimi cok zor tuttum.. 3.5 santimdi.. biraz yavaş ama guzel dedi doktorum.. sonra beklemeye devam odada oturmaktan odadaki her şeyi ezberleyince sıkıntıdan kendimi koridora attım dolaş dolaş.. bu arada beni saatte bi nstye bağlıyorlar ve gelip nstye bakan herkes gozlerini portletip "gercekten hic birşey hissetmiyor musun" diye soruyordu ben de "ıı sanki karnım sertleşiyor gibi bişiler hissediyorum" diyordum.. saat 6ya doğru doktorum tekrar geldi bi tuşe daha :18:5 cm

saat 6da benim doktorumun nobeti bitiyordu nobetci doktor benimle ilgilenecek doğuma kendi doktorum gelecekti.. yeni gelen doktor beni tekrar tuşeye aldı :95: ve suyumu patlattı hemde hic sormadan

ve doğumhaneye girdik hamile olarak yaşadığım son anlardı.. ve o catala yattığım icin hic bu kadar mutlu olabileceğimi duşunmemiştim.. her zamanki hikaye kasılman gelince derin nefes al ve tum gucunle ıkın dediler.. ama kasılmaların başından beri kasılmalara konsantre olmamaya calışan ben şuanda kasılmamın başladığından emin olamıyordum

odama gittim tir tir titriyordum. hemen orttuler beni yaklaşık 1 saat sonra bebeğim geldi.. o gun hicbirşeyden haberim yoktu, ertesi gun ne kadar guzel bişey olduğunu duşundum, sonraki gun hayatımda bu kadar guzel bişey gormediğimi duşundum.. ve 4. gun gercekten aşık olduğumu hissettim.. 5 dk yanından ayrılsam kalbim pır pır ediyor senağlama annelik boyle bişeymiş.. şimdi bebek odasının yanından nasıl oyle gecip gitmişim diye duşunuyorum onu ağlarken o halde nasıl bırakabilmişim?..
5. gun sarılık yuzunden 1 gece hastanede kaldı.. sırf sutum kesilmesin diye kendime nasıl hakim oldum nasıl uzulmemeye calıştım ama cok zordu.. allaha binlerce kez şukurler olsun yoğun bakımda nelerle karşılaşıyor insan..
bekleme odasında ben ağlıyorum karşımda başka bi kadın daha ağlıyor.. ben de "herhalde onun bebeği de sarılık olmuş" diye duşundum; benim icin dunyanın en kotu şeyi sarılık o anda.. ama cok daha kotu durumdaymış onun bebeği allah gostermesin.. cok şukur evdeyiz mutluyuz şuanda tam 25 gunluk olduk.. dikiş ağrılarım neredeyse tamamen gecti.. bebeğimle birbirimize yavaş yavaş alıştık..
allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın ve bol bol sabır versin.. cunku guzel olduğu kadar da zor bi şey..
amma uzun yazmışım buraya kadar sabırla okuyan herkese sonsuz teşekkur ediyorum