Herkes merhaba,

Oncelikle belirtmek isterim ki cok ama cok istedim normal doğum yapmayı. Hamileliğimi oğrendiğim ilk gunden itibaren hep normal doğum hikayelerini okuyarak kendimi motive ettim ve normal doğum yapan her anneden kutsal dualarını istedim cok şukur duaları kabul oldu. Ve bende buraya kendi hikayemi yazıyorum...

40 haftalık yolcuğum 24 eylul 2o15 de bayramın 1. gunu doldu. Doktorum kontrole gel raporunu uzat bayramın 2.gunu ben nobetciyim yine gel acılman varsa suni sancı ile istersen doğumu başlatırız demişti. Bebeğim 2 hafta onde gelişimi vardı kendimi hep sanki daha once gelecekmiş gibi şartlandırmıştım aslında hic alakası yokmuş bebiş ne zaman isterse o zaman gelirmiş bunu oğrendim Cevreden sezeryan ol kestir gitsin sozleri artı yediğim baskı cabası olmakla birlikte dolu dolu 40 haftayı bitirmiştim. Yok artık doğmayacak bu cocuk diye kendimi inandırmıştım Neyse bayramın 1.gunu hastaneye giriş yaptım nstye girdim ve tabiki 0 sancı .. ve ben yine dumur o gece hafif bel ağrım vardı ama yaklaşık 2haftadır bel ağrılarım vardı o yuzden onuda kÂle almadım. 25 Eylul sabahına uyandım 8.30da kontrole gidicektik kendi doktorum nobetciydi belkide doğum başlayacaktı ama boş bir hisle uyandım bir gariplik vardı uzerimde. wc ye girdim sumuksu şeffaf bişey vardı pecetemde eşime hayatım galba doğum başlicak bir gariplik var dedim tabi oda pek onemsemedi benim gibi kahvaltı etmek icin mutfağa gittim ama 2 kez ciş kacırır gibi ıslandım yine onemsemedim. neyse kahvaltı ettim bulaşıkları tezgaha koydum derken birden suyum gelmeye başladı saat 9.15 eşime hayatım bana bişeyler oluyo dememe kalmadan o koştu suyum geliyo diye benim elim ayağım titremeye başladı . anlımdan optu ben ağladım o ağladı ikimizde panik olduk oğlumuz geliyo diye sonra gulmeye başladım. banyoya goturmek istedi heryeri pisletmeyeyim sen havlu getir kurulanayım dedim evdeki halıları topladı resmen dur yapma etme dedim ama duymadı ben burdan kıpırdamam sen havlu getir bana dedim o heyecanla paspas getirmiş neyse bir şekilde kurulandım duşa gireyim dedim izin vermedi dişlerimi fırcalayayım bari dedim onada izin vermedi elbise giydirdi hemen yola cıktık saat 9.20 ( bu arada camaşırımda sumuksu kanlı jel kıvamında bişey vardı kendisi nişanım olur suyla birlikte gelmiş) hastane evimize cok yakın yolda giderken annemi aradım panik yapma dedim aranacaklar listesindeki 3 arkadaşımı aradım ve hastaneye vardık zaten hemen acilden giriş yaptık tansiyonum olculdu hemşire 2 kez olctu sancın mı tuttu dedi hayır suyum geldi dedim hmm tmm oğlene kadar bebeğini kucağına alırsın dedi 2.kez olcunce yukselmiş mi dedim yooo gayet normal dedi beni geciştirdi doğumhaneye cıktık eşimle başbaşaydık opuştuk beni uğurladı arkamdan ağlamış icim burkuldu seni yanlız bırakınca dedi. doğumhane kapısını doktorum actı hoşgeldin canım kontrole mi geldin dedi suyum geldi dedim ohh cok guzel gec bakalım dedi 9.30 da doğumhaneye giriş yaptım. 3 numaralı sancı odasına alındım yat bakalım acılmana bakalım dedi ilk kez muayene oluyordum acı verici değildi 1 cm acılman var başlamış hadi bakalım dedi su berrak bebeğin kalp atışları normal diyerek doğumum başladı ebe geldi tansiyonu yuksek gebe sen misin dedi bilmem yuksek miymiş dedim bir olctu 16 geldi meğer telaşlanmayayım diye soylememişler neyse bilgilerimi aldı sorması gerekenleri sordu imzalamam gereken okumam gereken evrakları hallettik saat 10 gibiydi hafif sancılarım gelmeye başladı ama cok hafiflerdi. bu arada cığlık cığlığa diğer odadaki arkadaşları duymamazlığa geliyorum herkes bir değil diyerek kendimi telkin ediyorum. o esnada hic sesi cıkmayan bir arkadaşı hadi bakalım sıra sende diyerek doğuma aldılar 5 dk sonra bebeğin ağlama sesi geldi o ağladı ben ağladım. Kız gık demeden doğurdu ve o an dedim ki dayan Tuğce iş doğumhaneye gidinceye kadar orası sadece 5 dakika suruyor oğlumu kucaklamaya cok az kaldı sabret dedim ve kulağımı diğer herkese karşı tıkadım. saat 12 de ebeler oğle yemeği yememi ve ailemle vakit gecirmem icin izin verdiler bekleme salonuna cıktım biraz corba ve yoğurt istedim gucsuz kalmamak icin. Dışarda eşim annem kayınvalidem eltim kaynım beni bekliyordu bu sırada kuvvetli sancılarım 10dk da 1 e duştu ve cok duzenli geliyorlardı 5 dkda 1 olanlar hafifti onlara nefes egzersizi yapmama gerek bile duymuyordum. 20 dk sonra falan iceri girdim lavman yapıldı . Lohusa geceliğimi giydim sancıları nefes egzersizi ile kolayca atlatıyordum. Ebeler istersen biraz daha ailenle otur birazdan suni sancı bağlicaz bir daha cıkmana izin vermicez dediler tekrar cıktım bu sefer beni bekleyen ekip biraz daha kalabalıktı herkesle tekrar opuşup tek kişi girdiğim doğumhaneden 2 kişi cıkana kadar goruşmeyecektik eşim beni yolcu ettikten sonra kuytu bi koşeye cekilmiş yarım saat falan ağladım dedi . onlar huzunlu ben heyecanlı 1.30 gibi suni sancı takıldı saat 3 gibi sancılarım kuvvetlendi o esnada serum girişini sancı sırasında bozmuşum farkında olmadan o yuzden suni sancı cok almadım daha cok kendi sancımla oldu diyebilirim. kuvvetli sancıları bacaklarımı sonuna kadar acıp kapatarak savdım ve her sancı dindikten sonra uyudum diyebilirim hic bağırmadım. doktorum arada bir gelip acılmamı kontrol etti once 5 sonra 7 sonra 8 olunca sancı geldiğinde ıkınma provası yap dedi yapmam gerekeni soyledi ve her sancı geldiğinde ıkındım saat 5 olunca hadi bakalım sıra sende dediler 10 cm olmuştum doktorum elimden tuttu doğumhaneye gittik ebe doğum koltuğuna yatmamda yardım etti ve 2 ıkınmada dunyalar guzeli oğlum kucağımdaydı o an anlatılmaz yaşanır sıcaklığı hala bacaklarımda boncuk gozleri hala gozlerimin onunde. 3,950 kg 51 cm olarak dunyaya gozlerini actı 5 dikişim var ne kesi acısı ne dikiş acısı hicbişey duymadım. Devlet hastanesinde doğum yaptım ama ozelde yapsam bu kadar iyi insanlarla karşılaşamazdım. Doktorum olsun ebeler olsun hepsi harikaydı ve kendimi kralice gibi hissetmeme sebep oldular Allah onlardan razı olsun. Tekerlekli sandalye ile ben cıktım arkadan bebek geldi eşim anlımdan optu sonra tum aile optu sonra meleğime baktılar herkes sevincten ağlıyor ben hala şokta 11 gun oldu meleğim şuan uyuyor Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın ve Allah hepimizin evladını bağışlasın.