33 haftalık 1940 gr 43 cm doğan suan 9 aylık duzeltilmiş 7,5 aylık olan cok tatlı bir oğluşum var.18 gun kuvez macerasından sonra cok şukur sağlıklı olarak kucağıma alıp evimize getirdim.Premature kontrollerimizi sorunsuz gecirdik.En zoru olan rop muayenemizide 3 defa gidip geldikten sonra damarlanma tamamlanmıştır (hicbir problem cıkmadan) 2.5 yasında sadece rutin bir kontrole getirirsiniz dediklerinde nasıl sevindiğimi sizler daha iyi anlar ve bilirsiniz.
Cok şukur prematureliğe dair herşey bitti artık rahatız derken gozlerinde kayma olduğunu farkettik resimlerde cıkıyordu ewet ama daha bebektir belki gecer dedik birde yeni ropu tamamladığımız icin goz kaslarını yeni yeni kontrol ediyordur ondan olabilir dedik.Dedikte dedik..... İcimiz hic rahat etmedi gece gunduz araştırtırma yaptık goz kayması konusunda istanbulda sayılı doktorlardan cerrrahpaşada goz ana bilim dalı başkanı olan dr ozel muayenesine gittik.Kayma ilk 6 ay icerisinde olduğu icin nedeni bilinmediği icin konjenital yani doğuştanmış denildi.Sorun goz kaslarındaymış tedavimiz cerrahi yoldan olacakmış.%80 3 ameliyat olur dedi.Sol gozumuzde kayma var hergun 1 sa saggozu kapama yapıyorum.
Gittigimiz hocanın muayenesine giden bir bayanla tanısmıstımm onunda bebeğinin dogustan kayması mevcut.Gectiğimiz gunlerde 2 operasyon gecirdi bebeği goruştum kendisiyle oldukca zor olduğunu her iki gozede mudahale edildiğini 1 gun boyunca iki gozunde kapalı kaldığını bbeğinin cok agladıgını ve sonrasını anlattı.Gozlerim dolu dolu dinledim icim yandı.Dahasını yazmak istemiyorum

Kontrollerimize cerrahpaşada devam etmeye karar verdik.2 ayda bir kontrole gidiyoruz goz damlaları,goz bebeğinin buyumesini beklemek,defalarca damla damlatılması,damlanın verdiği sızı ağlamalar feryat figan......... cok zor bi donem geciriyoz anlaşıldığı gibi ameliyatımız 1 yasında başlayacak kronolojıkmı duzeltilmiş mi olarak yası baz alınacak onu bilmiyorum ama eninde sonunda ameliyatımız olacak kacınılmaz son.
Hergun duşunuyorum araştırıyorum cok cok cok uzuluyorum insanların bakışları ozellikleri en rahatsız olduğum konu.Sanki ozurluymuş gibi bakmaları

Gecicek elbet biliyorum ama delipte gececek

Konu guncel bir konu olacak gelişmeleri fırsat buldukca girip yazacağım inşallah başarıya ulaşırız burada guzel haberlerimize paylaşmak nasip olur.