Bahsettiğim şeye belki lise veya universite duzeyindeki hocalarımız dersi dinleyip dinlemediğini gorebiliyoruz duşuncesiyle yaklaşabilir fakat bu tamamen yanlış. Cunku kişinin masaustunde şahsi dosyaları ve bu şahsi dosyaların başlıkları veya direkt gorunur fotoğrafları olabilir. Bunlara ek olarak bir adım oteye gecerek yapışkan notlara bir şeyin bilgisini not ettiyse ve işbu host sahibi hacklenmişse ve farkında değilse teknik olarak tum katılımcıların ekranı da oturum boyunca izlenebilir ve bu belki de ozel yapışkan notlara erişebilir. Duyumları değil gorduğu veya gercek cevresi tarafından alınan bilgiyi ileten olursa sevinirim. Boyle bir şey varsa eğitimini aldığımız yere bunu iletip kullanmaması gerektiğini itirazı durumunda dava acacağımı ileteceğim. Kesin bilgi olursa iyi olur.
Zoom Katılımcı Ekranı Gorunmesi
WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- Zoom Katılımcı Ekranı Gorunmesi
-
29-09-2022, 17:15:16Bugun Zoom uzerinden akademik bir eğitim programında eğitimci ekran paylaşımı yapacağını soylediği sırada ekranda birkac masaustu gordum. Bir ekranda masaustu vardı genel sanki cerceveler icerisinde de birkac ekran vardı gibi gordum. Cok anlık geldi ve eğitmen gostermek istediği belgeyi ekrana verdiği icin emin olamadım. Zoom host sahibi kişinin (lisanslı urunde) katılımcıların masaustunu gorebiliyor mu? İstese gorebilir mi? Katılımcılara uygulama girişte herhangi bir izin sormuyor ayarlarda da sadece kamera mikrofon kapama gibi şeyler var. Lise veya universite duzeyinde olan kişiler hocalar ekranı gorebiliyor tarzı "duyumcu" şeyler paylaşılıyorken buna şahit olunca (belki de goz yanılması) şaşırdım. Eğer erişimi varsa ve gerekli izin katılımcıya sorulmuyorsa buyuk bir gizlilik ihlali var demektir.
Bahsettiğim şeye belki lise veya universite duzeyindeki hocalarımız dersi dinleyip dinlemediğini gorebiliyoruz duşuncesiyle yaklaşabilir fakat bu tamamen yanlış. Cunku kişinin masaustunde şahsi dosyaları ve bu şahsi dosyaların başlıkları veya direkt gorunur fotoğrafları olabilir. Bunlara ek olarak bir adım oteye gecerek yapışkan notlara bir şeyin bilgisini not ettiyse ve işbu host sahibi hacklenmişse ve farkında değilse teknik olarak tum katılımcıların ekranı da oturum boyunca izlenebilir ve bu belki de ozel yapışkan notlara erişebilir. Duyumları değil gorduğu veya gercek cevresi tarafından alınan bilgiyi ileten olursa sevinirim. Boyle bir şey varsa eğitimini aldığımız yere bunu iletip kullanmaması gerektiğini itirazı durumunda dava acacağımı ileteceğim. Kesin bilgi olursa iyi olur.