Bu yaz Turkiye A Milli Basketbol Takımımızın FIBA 2023 Dunya Kupası Elemeleri ve 2022 EuroBasket aday kadrolarında yer alan NBA patentli uzun Omer Faruk Yurtseven, Dunya Kupası Elemeleri ’nde forma giymesine rağmen EuroBasket ’te kendi insiyatifiyle yer almamıştı. Omer Faruk Yurtseven'e Başantrenor Ergin Ataman'dan tepki gelmişti. Ataman yaptığı acıklamada;
"Turk halkından ozur dilemeli." demişti.

NBA ’de formasını giydiği Miami Heat‘in duzenlediği medya gununde Five On The Floor isimli podcast programına konuk olan genc oyuncu, yaz donemindeki calışmaları hakkında konuştu.

Bu yaz kilo vermeye calıştığını soyleyen bu sayede cabukluğunu artırmayı hedeflediğini belirten Omer Faruk Yurtseven,
“Sahada daha cabuk hareket edebilmem icin vucudumdaki yağ oranını azaltmam gerekiyordu. Vucudumdaki yağ oranı yuzde 6,5 ’ti ve ve bunu azaltmam lazımdı. Bu yaz neredeyse tum vaktimi cabukluğumu ve lateral hızımı artırmaya yonelik idman programlarına ayırdım. Gectiğimiz sezon pek fazla oynama şansı bulamadım ve vucudumdaki kas oranını arttırmaya calıştım. Onumuzdeki sezon icin ise biraz kilo vermemin daha iyi olacağına karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Milli takımdan beklenmedik ayrılığına da değinen Yurtseven,
“Bu yaz tamamen yeni sezona konsantre olarak en iyi şekilde hazırlanmam gerekiyordu. Ben de tam olarak bunu yaptım.” dedi.