Herkese merhabalar, uzun zamandır araştırdığım bu konuyu gercekliğe kavuşturmak istiyorum. Instagram uzerinde bazı hesapların 0 takipci ile (doğrulanmış hesap) mavi tik aldığını gordum. Bu beni biraz şaşırtmıştı ve kafaya koymuştum, bende alacaktım. Google'da arama yaptığımda karşıma ceşitli forumlar, reklam siteleri vb. sonuclar cıktı. Tum vaktimi bu forum sitelerine harcadım ama 2 hafta suren bu cabam sonucu husranla bitmişti. Cunku yabancı kaynaktan okuduğum bir bilgi sayesinde gerceği oğrenmiştim.

Kısaca anlatmak gerekirse bu hesaplar isimlerinden de anlaşılacağı uzere hep yabancı ve unlu isimler. Bu isimleri Twitter'dan arattığımızda Instagram hesaplarının calındığını belirttiklerini gorebilirsiniz. Yani hicbir forum veya site ile mavi tik almak mumkun değildir. Tum o gorduğumuz hesaplar gercekten unlulere ait calınmış hesaplar. Peki bu calan kişi neden isim değiştirmiyor? Doğrulanmış bir hesabın ismini değiştirmek aynı YouTube ve Twitter'da olduğu gibi doğrulamayı kaybeder. Bu forumlar ve reklam siteleri sadece hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi calmak icin. Ayrıyeten bir zaman kaybı.

Leon Seidel: Unlu alman aktor. Calınmış olan hesabı: @leon. Seidel.
Anatoli Yevgenyevic Karpov: Rus satranc buyukustası. Calınmış olan hesabı: @Karpov_chess_official.
Donald Jecker: Amerikan futbolu oyuncusu. Calınmış olan hesabı: @Donaldjecker.