Evet bugun sizlerle Twitter hesabınızda yaşınızı girdikten sonra 13 yaşından kucuk olduğunuzu iddia eden aslında 13 yaşında buyuk olduğunuzu onaylatamadığınız bir sorun ile birlikteyiz. Dun oğle saatlerinde doğum gunum yaklaştığı icin Twitter hesabıma doğum tarihi eklemek istemiştim fakat 2013 yılında 13 yaşımdan kucuk olduğum icin Twitter hesabımı bir anda kapattı kilitledi. Forumlarda gezdiğim zaman coğu kişinin destek ekibi ile goruşup aylarca hesabını acamadığı ve doğrulayamadığını gordum başta bir tedirgin olmuştum ama beklemekten başka carem yoktu. Şimdi size yaşadığım adımları ve yapmanız gerekenleri anlatayım.

Appeal a locked or suspended account help.twitter.com

Oncelikle ustte vermiş olduğum linkten adımları başlatmanız gerekmektedir. Eğer link ben bu yazıyı yazdıktan sonra işlevini kaybetmiş ise zaten Twitter hesabınıza girmeye calıştığınızda bu sayfa ile karşılaşacaksınız.

İkinci adımda ise bilgileri doldurduktan sonra kendinize ait olan kimliğinizin fotoğrafını istenilen yere yukleyiniz.
Sonrasında yuklediğiniz zaman size şu şekilde bir mail gelecektir:

Bu mail kontrolunden bir kac saat sonra eğer attığınız bilgiler kendinize ait ve şu an 13 yaşından buyuk iseniz (14 yaşında bile olsanız dahi) hesabınızın acılması icin işlemler başlatılacaktır.

Daha sonrasında hesabınıza tekrar giriş yapmaya calışarak aynı şekilde tekrar kimlik bilgilerinizi istenilen yere yukleyiniz. Bunun sebebi Twitter cok yoğun olduğu icin gozden kacabiliyor aylarca bekleyebiliyorsunuz. İkinci actırma talebini de gonderdikten sonra onceki gondermiş olduğunuz talebin ustune ekleyerek ikisini birleştirip konunun cozumu icin surecin başlatıldığını size iletiyorlar.

Yaklaşık 2 3 saat sonra kontroller bittiğinde size şu şekilde mail gelecektir:

Forumda ve bir cok yerde okuduğuma gore insanlar genel olarak Canlandırma Aracı'nın Twitter'a giriş yaptıktan sonra aktif olmaması ve hala sizden kimlik isteme yerinde takılmış gibi gozukuyor.
Bunu acıklamak gerekirse hesabınız 1 gun kadar Canlandırma aracı aktif olana dek kimlik isteme sayfasında gozukecektir.
Bu aşamada yapmanız gereken tek şey beklemek.
1 gun gectikten sonra hesabınıza tekar girdiğinizde başka bir sayfa ile karşılaşacaksınız Canlandırma Aracı aktif bir şekilde gozukecektir.

Bu şekilde bir onay ekranı karşınıza gelecektir.
Benim hesabım 13 yaşından buyuk olduğu icin 13 yaş oncesi Tweetlerim silinmedi ama eğer 14 yaşına yeni girmiş ve hesabınızda 13 yaşında cok fazla Tweet paylaşmış beğeni yapmış iseniz hepsi silinecektir.

Bu mail, Canlandırma aracını kullandıktan 2 3 dakika sonrasında gelmektedir.
Hesabınıza 30 gun icinde tekrar giriş yaparak aktif etmelisiniz, eğer ki giriş yapmazsanız 30 gun icinde hesabınız sonsuza dek silinir.

Ayrıca bahsetmek istiyorum ki hesabı actıktan sonra bir sureliğine takip ettikleriniz ve takipcileriniz ''0'' olarak gozukecektir. Merak etmeyin 24 saat icerisinde tekrar eski haline doner.
Profil fotoğrafınız, biyografiniz, kapak fotoğrafınız ve eğer varsa profilinizde bulunan internet sitesi silinecektir.

Bu adımlarda asla ama asla yapmamanız gerekenler:
Kimliğiniz uzerinde bazı shop programları ile tarih oynaması yapmayınız. Size ait olmayan bir kimliği gondermeyiniz. Kimlikte adınız ve doğum tarihiniz okunur şekilde gonderiniz. Sabırsız davranıp Twitter'ın destek kısmında ''hesabım calındı, hesabıma erişim sağlayamıyorum ya da şifremi unuttum'' gibi yontemleri kullanmayınız. En fazla 2 destek talebi ayrıca ikisini de aynı mail adresini yazarak gonderiniz.

Eğer her şeye rağmen olmazsa size gonderilmiş olan maillerden birisine yanıt vererek hesabınızı ''ebeveyn denetimi altında'' actırmayı talep edebilirsiniz.

Başımdan gecenleri izlediğim adımları kısaca sizlere anlatmak istedim.

Doğru adımları izledikten sonra hesabınızın acılmaması icin bir engel yoktur.