Fikri bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.Konuları cok taradım ancak durumuma uyan bir ornek bulamadım.
2 hafta once hcg testi ile hamile olduğumu oğrendim (4 haftalıktı)
Doktorum keseyi gormek icin erken olduğunu, 8 gun sonra ultrasonda gorebileceğimizi soyledi.
Hcg değerlerim normal yukseliyordu (2 gunde 2 katına cıkıyordu)
6 gun sonra kahverengi lekelenme oldu, dr a gittim, hcg değerim ve rahim kalınlığım normalmiş, korkacak birşey olmadığını soyledi, rahatladım.
2 gun sonra (ultrasonda gorebileceğimizi soylediği gun) gittim, ultrasonda birşey goremedi, doppler ultrasona girdim, rahim icinde kese olabileceğini duşunduğu birşey gordu ama cok kucuk olduğunu ve emin olunamayacağını soyledi.Sol tupumde de birşey gorur gibi oldular, dış gebelik mi acaba diye duşunduler, ondan da emin olunamadı.O gunku hcg değerim yeterince yukselmemişti.
2 gun sonra tekrar gittiğimde, rahim icinde daha cnce duşunduğu noktanın kese olduğunun artık gorulebildiğini soyledi, ben de dış gebelik değilmiş, kese gorundu diye rahatladım.hcg yeterince yukselmemişti dedim, 1500den sonra olabilir oyle dedi.
2 gun sonra akşam yine kahverengi lekelenme oldu, sabahı(bu sabah) dr a gittim ve keseyi artık goremediğini soyledi.Ultrason sol tupume yakınken hassasiyet hissettiğimi belirttim, gecen gun dış gebelikten şuphelendikleri yermiş.
Doppler ultrasona girdim, hcg icin kan verdim.Doppler icin soyunurken yere kan damladı, bacaklarımın arasından kan aktı.peceteyle kuruladım, en son da camaşırıma biraz pecete katlayıp koydum ped niyetine, eve donunce ped taktım.
Dr um aradı sonuclar cıkınca, gebelik sonlanmış, onumuzdeki gunler kanaman artacak, hcg yarıya duşmuş, 2 gun sonra gel tekrar hcg bakalım dedi.Dedim sol tupteki dış gebelik şuphesi ne oldu, o kitle kuculmuş, şu anda oyle birşey olduğunu duşunmuyorum dedi.
Eve geldiğimden beri (sabahtan geceyarısına kadar) hic kanamam olmadı, ağrım zaten hicbir zaman olmamıştı.
Kafam allak bullak.cuma varolan kese pzts nereye gitti, anlamadan duşuk yapmak mumkun mu, ağrısız duşuk yapmak mumkun mu, hala dış gebelik riski var mı, o ilk gorduğu kese değil miydi yoksa vb sorular uşuşuyor kafama... Bilgisi, fikri olan, benzer durum yaşayan varsa yardım edi lutfen...
Kese yokoldu, ağrım yok, kanama devam etmedi?
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Kese yokoldu, ağrım yok, kanama devam etmedi?