İstanbul Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde Yıldız ailesinin yaşadığı dairede ziynet eşyaları, para, teknolojik urunler ve elbiselerin kaybolması uzerine ev sahibi Ali Yıldız, durumdan şuphelenerek eve guvenlik kamerası taktırdı. Kapının zorlanmamasından dolayı şuphesi iyice artan Yıldız, gectiğimiz cuma gunu işe gitmedi. Eşini ve cocuklarını bir yakınının evine gonderen Yıldız, evde beklemeye başladı. Gun icerisinde elektrik kesintisi yaşanması ve kapıdan gelen sesleri duyan Yıldız, kapı deliğinden baktığında alt komşusu olan Ethem K.'nın iki cocuğunun anahtarla kapıyı actıklarını gordu. Hayatının şokunu yaşayan Yıldız, kapı acıldığında cocuklarla goz goze geldi. Cocukları iceri alan Yıldız, durumu polise bildirdi. Kısa surede ihbarın yapıldığı adrese gelen polis, Yıldız'ın şikayetci olması uzerine iki kardeşi polis merkezine goturdu. İddiaya gore, iki cocuk, polis merkezinde isminin Hanefi olduğu kişinin yonlendirmesiyle eve girdiklerini itiraf etti. İki kardeş, ifadelerinin ardından ailesine teslim etti. Yaşananları anlatan ev sahibi Ali Yıldız, cocukların ailesi tarafından yonlendirildiğini iddia ederek,
"20 gun once evimizden surekli bir şeylerin kaybolduğunu fark ettik. Bu zaman icerisinde ziynet eşyaları, bir miktar para, elbise ve iki cocuğuma ait kumbaralar kayboldu. Bizim dengemiz bozuldu. Cunku, kapı kilitli ve kapıda bir zorlanma yoktu. Durumdan şuphelendim ve eve kamera taktırdım. Bir ara işteyken kameranın kesildiğini cep telefonumdaki uygulamadan gordum ve hemen eşimi aradım. Eşim de o ara bir yakınımızda olduğu icin eve geldi. Bana kameranın kablosunun kesildiğini, eve girildiğini ve yine bir şeylerin alındığını soyledi. Ben de işten izin alarak eve geldim. Sokakta bulunan bir marketin guvenlik kameraları bizim binanın girişini gorduğu icin goruntuleri izledim. Ancak binaya giren yabancı goremedim" dedi. Bunun uzerine gecen hafta cuma gunu işe gitmediğini belirten Yıldız,
"Evde tek başıma beklemeye başladım. Gun icerisinde elektrik kesintisi yaşandı. Kapının deliğinden baktığımda; alt komşum olan kişinin iki cocuğu, bizim dairenin kapısının ust ve alt kilidini actılar. Ondan sonra iceri girdiler. Bunlar iceri girerken ben kapıyı kapattım. O ara binanın sigortalarını indirdikleri icin kamera kaydı yapılmadı. Bunları yakaladım, benim daireme ait kapının iki tane anahtarının yedeğini cıkarmışlar. Ellerinden anahtarları aldım. Durumu polise bildirdim, o sırada babaları da geldi. Bunlar o sırada eve girdiklerini ve hırsızlık yaptıklarını itiraf ettiler. Karakolda ise bize yaptırdılar demişler. Karakolda ifade verdim. Ben eve geldiğimde cocuklar benden once evlerine gelmişti" şeklinde konuştu.

Daha sonra polis merkezinden arandığını ifade eden Yıldız,
"Karakola gittim. Burada iki tane altın bileklik, iki tane yuzuk, kulaklık ve hafıza kartı tarafıma teslim edildi. Cocukların babası karakola getirip, cocukların evde sakladığını soyleyip teslim etmiş. Yani adamlara bir şey lazım olmuş; biz evde yokken hic uşenmemişler, bizim evimize girip almışlar. Şimdi ise hicbir şey yaşanmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar. Sanki hırsızlığı onlar değil ben yapmışım. Evimizde 20 gun once kaybolan eşyalar alt komşumuzdan cıktı" diye konuştu.

Bu olayı cocukların yardım almadan yapamayacağını vurgulayan Yıldız,
"Yedek anahtarları nasıl cıkardıklarını bilmiyorum. Otizmli bir cocuğum var. Bazen dışarı cıkıyor. Belki ondan anahtarları alıp yedeğini cıkartmış olabilirler. Bunlar iki kucuk cocuğun yapacağı şeyler değil. İki cocuğun aklına yedek anahtar yapmak gelmez. Bunların arkasında ailesi var. Ben cocukları gorunce cok şaşırdım. Ben o cocuklara, kendi cocuklarım kadar değer veriyordum. Cunku, bu cocukların annesi yok. Uvey annesi, babası ve ablaları var. Kendi cocuklarımdan ayırmıyordum. Ben onları gorduğumde şok oldum. Ben tamamen ailesinin cocukları teşvik ettiğine inanıyorum. Ufacık cocuk altını ne yapacak? 8 bin lirayı gidip nerede harcayacak? Elbiseyi ne yapacak?" ifadelerini kullandı. Ote yandan Ali Yıldız'ın cocukları yakalayarak iceri aldığı ve cocukların babası ile yaşadığı tartışma guvenlik kamerasına yansıdı. DHA'ya gore kapıda yaşanan tartışma sırasında cocuklar, başka bir kişi tarafından tehdit edildiklerini ve o kişi tarafından verilen anahtarla eve girerek hırsızlık yaptıklarını soyledi.