Yeşilcam Sineması'nın usta ismi Goksel Aksoy, sinema ve sanat hayatına dair acıklamalarda bulundu. Aksoy;
"Buyuk romancıların, sanatcıların sinemaya uyarlanan eserlerinin coğunda ben oynadım" dedi. Aksoy, ayrıca Yeşilcam Sineması'ında star sistemini kendisinin başattığını soyledi Samanyolu filmiyle Yeşilcam'da star sistemini başlatan Arsoy, 65 yıllık sinema hayatını anlattı. AA'da yer alan habere gore Aksoy;
"Sinemaya başladığım zamanki yıllarda, buyuk romancı ve sanatcıların kitaplarının, dramatik aşk filmi olarak gecen şahane romanların sinemaya aktarılmasında aşağı yukarı hepsinde ben oynadım. 'Samanyolu' filmine rahmetli Belgin Doruk'la başladığımız zaman, bunun cok buyuk bir patlama yapacağını bilmiyorduk. Fakat biz bu filmi buyuk bir itina ile cektik." 
"
Yapımcı ve rejisor, Allah rahmet eylesin Nevzat Pesen'di. Bittikten sonra yapılan kopyalar İstanbul etrafındaki şehirlere gonderildi. Fakat bir hafta gectikten sonra diğer yakın şehirlere gonderilmesi lazımken o sinemalar tarafından kopyalar geri gonderilmedi. Kıyamet koptu. O zaman firma farkına vardı ki, korkunc bir iş, muhteşem bir ilgiyle devam ediyor. 'Sinemalara nicin gondermiyorsunuz?' diye bir aylık biletler satıldı. 'Ben nasıl gonderirim?' deyince sabahlara kadar kopyalar basılarak gonderildi diğer şehirlere. İşte o filmle ben Yeşilcam'da 'star' sistemini başlatmış oldum."