Arkadaşlar merhaba.. Benim 2. gebeliğim 27+2 deyiz..

PREEKLAMPSİ (YUKSEK TANSİYON+ODEM+İDRARDA PROTEİN KACAĞI ile kendini gosterir erken doğum sebebidir)
sebebi de bilinmez vucut reaksiyona giriyor işte..

İlk hamileliğimde preeklampsi gecirdim bu yuzunden 33+4 te oğlumu kucağıma aldım kısa bi yoğun bakım doneminden sonra oğlum taburcu oldu.. Tansiyonum doğumdan sonra hemen duştu, odemlerimde 10 gun icinde kayboldu..

Aradan 2,5 yıl gecti tekrar hamileyim Allah nasip ederse oğlum olacak.. Doktorumdan memnun olmadığım icin yeni doktoruma gittim bugun bazı onemli bilgiler edindim paylaşmak istedim..
Dun sağlık ocağında rutin kan tahlilimi verdim/tetanoz aşısının 2. dozunu oldum.. Cıkan kan sonucunda ufak bi detay vardı..

ALBUMİN 35-52 arasında bi değerde olması gerekirken bende 34.8 cıktı..
Albumin basit tabiriyle kanda bulunan protein demek oluyor.. Benim eksilmeye başlamış.. Doktorum gunde 2 tane yumurta yememi ve protein ağırlıklı beslenip bu değerin duşmemesini sağlamalıyız dedi.. Cunku yeteri alınmayan protein sonucu vucut depodakini kullanınca ve ustunde bobreklerde protein kacağı yapınca vucut protein eksikliği yaşıyormus.. Peşine vucut tepkiye girip damarlarda su tutuyor(yani odem tutuyor) ve damarlar bu yuke dayanamıyor tansiyon cıkıyor.. basit olarak anlatmaya calıştım..

O yuzden sizlerde albumin değerlerinizi kontrol edip proteinsiz kalmamaya calısın.. Doktorum ne kadar protein yuklersek vucudun eksikliğini hissetmeyeceği icin hem odemlerin az olur hemde yakalansan bile cok gec yakalanırsın dedi bu hastalığa..

Bende eve gelince merak ettim araştırdım ilk oğlumun doğumundan 5 gun onceki kan sonuclarını cıkardım ne goreyim bariz olarak ALBUMİN duşmuş ve doktor hicbişey dememişti uyarı da bile bulunmamıştı.. Hatta simdiki yeni doktorum bile ilk gebeliğinde takipsiz mi kaldın gitmedin mi doktora dedi halbuki 15-30 gun arası mutlaka gidiyorduk..

Bunun dısında gebelik basından beri tuz yasak.. bol su iciyorum.. aralarda kendim tansiyon ve kilo takibi yapıyorum..
kalsiyum/magneyum hapı
kan hapı
kan sulandırıcı
vitamin hapı kullanıyorum...

Bakalım simdiden sonra un/şeker/tuzu kesip iyice protein ağırlıklı besleneceğim.. gelişmeleri yazarım.. benim gibi olup 2. gebeliğini yaşayan yada 2. gebeliği duşunen arkadaslara yol gosterir diye ozellikle yazmak istedim.. Herkese gecmiş olsun, hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim hamile arkadaslara da..