Lenfoma Kanseri ve Erken Menopoz
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Lenfoma Kanseri ve Erken Menopoz
-
29-09-2022, 13:29:55Merhaba. 23 yaşındayım. 11 ay once lenfoma kanseri tedavim bitti. Kemoterapi ve radyoterapi aldım. Kemoterapi gorurken bile adet olduğum icin ve yaşım genc olduğu icin bir onlem almadım. Acıkcası canımın derdindeydim... 5 ay once pet ct cekildiğinde folikuller gormuşlerdi ama ben onemsemedim. 1 ay once pet ct cekildiğinde yine folikuller goruldu 17 mm civarı. Ben panikledim kist diye. Doktora gittim ultrasonla baktı ve bunlar senin yumurtaların, kist değil dedi. Son 5 aydır da adet duzenimde sorun yok ama kanama cok cok azaldı. Genelde idrarla parca parca şekilde adet olabiliyorum. Doktor bunun icin adetin 3. gunu gel hormon testi yapalım dedi. 4. gunu yaptırabildim. Fsh 40, Lh 17, E2 17 ve prolaktin 26 cıktı. Fsh değerini goren doktor direkt erken menopoz dedi, yasmin doğum kontrol hapı yazdı ve beni infertiliteye yolladı. Ben tabi ki guvenmediğimden ilacı kullanmadım, bir koşede duruyor. İnfertilitede amh testi yaptır dediler. Yumurta dondurma onerdiler. Amh cıktı ve ne yazık ki 0.02. Bugun başka bir kadın doğum doktoruna gittim ve bu gecici bir hasar da olabilir onkoloji doktorunla konuş dedi. Onkoloji doktorum bunun gecici olduğunu soyluyor ama bana sacma geldi AMH dibi gormuş nasıl duzelecek... Benim durumumda olan var mı, kanser atlatıp hormonal dengesi sonrasında normale donen var mı? Lutfen yardım edin...