Antalya ’da Akdeniz Universitesi Gazetecilik Bolumu oğrencisi 21 yaşındaki Azra Gulendam Haytaoğlu'nu 13 parcaya ayırıp vahşice katlettiği gerekcesi ile ağırlaştırılmış muebbet cezasına carptırılan Mustafa Murat Ayhan, tutuklu olduğu Diyarbakır T Tipi 1 Nolu Ceza İnfaz Kurumu ’ndaki hucresinde bileklerini kesip intihar etti. Azra ’nın cansız bedeninin parcalarını ormanlık alana gomen Ayhan, hastaneye kaldırılırken oldu. Ayhan ’ın olum haberini alan Azra ’nın annesi Mezide Haytaoğlu,
"Hic sevinmedim o kaldığı yerde daha da acı cekmesini isterdim.” dedi. İHA ’nın haberine gore anne Haytaoğlu, acıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Bu caninin intihar ettiği haberini aldık. İnanın ben kendimde değilim. Hic sevinemedim cunku ben biraz daha o yaşadığı yerde yaşamasını ve acılarını cekmesini istiyordum. Benim icin olum biraz erken oldu. Benim yavrumu yok etti. Şimdi onun annesi benim cektiklerimi acılarımı yeni anladı. Bir annenin ciğerinin yanmasını istemem ama onun annesi de benimle aynı duruma duştu. Kesinlikle adalet yerini buldu. Kızımın olum haberini almıştım ya buzdolabı gibi olmuştum yine akşam oyle oldum dondum kaldım. 
Şu ana kadar cok kotu şeyler yaşadım ama kızımı acaba mutlu edebildim mi biraz olsun yuzu guldu mu? Yenice huzura kavuştu mu acaba. Allah hicbir anneye bu acıyı yaşatmasın. Eminim ki kızım duymuştur, mutlu olmuştur ama ben yine de bugun mezarına gidip bu mutlu haberi paylaşacağım.”