22 yaşındaki Mehmet Akbulut 14 Haziran'da dil eğitimi icin ABD ’ye gitti. Bilgisayar muhendisi Akbulut'a, 28 Ağustos tarihinde bisiklet kullandığı sırada otomobil carptı. Genc adam kazanın şiddetiyle yaklaşık 900 metre suruklendi. Cevredekilerin ihbarı uzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri ilk mudahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Burada tedavi altına alınan Akbulut'un sırtında ve dizlerinde ağır hasarlar olduğu tespit edildi. Ote yandan ayaklarındaki onemli doku kayıpları nedeniyle bir daha yurumesinin mumkun olmadığı belirtildi.

Bunun uzerine Akbulut, tedavisinin Turkiye ’de devam etmesini talep etti. gerekli yazışmaların ardından ambulans ucakla yaklaşık 2 hafta once Turkiye ’ye transfer edildi. İstanbul Universitesi- İstanbul Tıp Fakultesi ’ne getirilen yaralı genc icin hemen tedavi calışmaları başladı. İHA'nın aktarımına gore; universite oğrencisinin sağlığına kavuşması icin harekete gecen doktorlar, yapılan tedaviyle gencin yuruyebileceğini acıkladı. Amerika'da yaşadığı kazayı anlatan 22 yaşındaki universite oğrencisi Mehmet Akbulut, “
ABD ’de kısa sureli bir dil eğitimine gittim, orada bir kaza gecirdim ve şu an buradayım. 28 Ağustos ’ta akşam 21.00 sıralarında oldu kaza, arac bana carptı, 900 metre altında surukledi. Orada kısa sureli bir tedavi gordum, memnun olmadığım icin ambulans ucak aracılığıyla buraya getirildim. Cok uzuldum, cok zor zamanlardı, geldiğim icin cok mutluyum. En cok mutlu olduğum şey ise buradaki doktorlarımızın cok ilgili olması, cok iyi olması, kendilerine cok teşekkur ediyorum. Kaza sonrası vucudumda meydana gelen hasar, cok buyuk bir hasardı. Zaten ABD ’deki doktorlar da hasar icin cok şaşırıyorlardı. Pek orada fazla bir şey yapamadılar maalesef, sağ olsun buradaki hocalarımız baya bir toparladılar. Şu an inanıyorum eve gitsem bile birkac aya kapanacak yaralar, oyle hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Tedavisinin Turkiye'de surmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akbulut,
"Amerika ’daki doktorlara yuruyebilir miyim diye sorduğumda bana 'bilmiyoruz, yuksek ihtimalle yuruyemezsiniz' dediler. Bunu Capa ’daki doktorlara sorduğumuzda ozellikle Ufuk Hocama sorduğumda kendisi bana birkac ay icinde yuruyeceğimi, ilk başlarda cok zorlanacağımı ama sonra tekrar yuruyebileceğimi belirtti. Bana cok buyuk bir umut kaynağı oldu. Sağlık konusunda cidden cok ilerideyiz, bunu ben Amerika ’da hastanede yatarken cok iyi anladım, Turkiye bir sağlık cenneti, ben bu sebeple geldim acıkcası. Buraya gelene kadar sadece kazayı ağabeyim ve ablam biliyordu, babam ve annem kalp hastası onlara soylemedik. Geldikten sonra ağabeyim annemlere soyledi, Washington buyukelciliği cok yardımcı oldu, onlara teşekkur ediyorum. İstanbul ’un en iyi universitesinin beni kabul etmesi benim icin cok gurur verici, ulkemizin ne kadar değerli bir ulke olduğunu anladım" şeklinde konuştu.

Mehmet'in Turkiye'ye transfer sureci ve tedavisine ilişkin bilgi veren İstanbul Tıp Fakultesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ufuk Emekli,
“Amerika ’daki doktoruyla birkac kere konuştuk, Mehmet ’in durumu hakkında bilgi aldık, sonrasında kabul edebileceğimizi soyledik. Bir hafta gibi bir zaman aldı, ambulans ucağıyla bir pazar sabahı erken saatlerde geldi. Bir hafta, 8-10 gundur de bizde yatıyor. Mehmet ’in her 2 ayağında doku kaybı vardı. Trafik kazası gecirmiş ve kendi ifadesiyle suruklenmiş ve sırtında da bu suruklenmeye ait yaralar var. O yaraları tedavi ediyoruz. Amerika ’da bir tedavi uygulanmış, kapalı yara haline getirilmeye calışılmış, ambulans ucakla da oyle geldi. Birkac gun sonra da yaraları kapatılmaya hazır hale gelecek, 1 veya 2 tane ameliyatımızı yapacağız, sonra da Mehmet ’i fizik tedavi bolumune vereceğiz. Eriyen kaslarını tekrar guclendirdikten sonra rahat rahat yurur hale gelir inşallah" dedi. İstanbul Tıp Fakultesi'nin gecmişten bugune Turkiye'nin en onemli kurumlarından biri olduğunu ve cok ceşitli operasyonların başarıyla gercekleştirildiğine dikkat ceken Prof. Dr. Ufuk Emekli,
"Amerika ’da ne anlayıp 'yuruyemez' dediklerini acıkcası bilmiyorum ama Mehmet yurur, bir problem olacağını zannetmiyorum. Burası Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane, gercekten şahane bir tıp fakultesi, biz burada plastik cerrahi ozelinde de nadir vakaları da yapıyoruz. Halka hizmet anlamında rutin yaralanmaları, kanserleri, estetik cerrahiyi de yapıyoruz. Mehmet, bizden bir farkı olmadan hayatını idame ettirir, bir problem olmaz. Bu bizim icin rutin, her zaman karşılaştığımız yaralanmalardan" ifadelerini kullandı
.