NBA'de gecen sezonun finalisti Boston Celtics, kulup kurallarını ihlal ettiği gerekcesiyle başantrenor Ime Udoka'ya bir yıl uzaklaştırma cezası verdi.

Kulupten yapılan acıklamada, 2022-2023 sezonunda takımın başında olmayacak Udoka'nın geleceğine dair kararın sonraki gunlerde verileceği belirtildi.

Celtics cezanın nedeni konusunda ayrıntı vermedi ancak ABD basınında cıkan haberlerde, 45 yaşındaki antrenorun kulupte gorevli bir kadın personelle ilişki yaşadığı one suruldu.

SHAQUILLE O'NEAL'DEN İTİRAF

NBA'in yaşayan efsanelerinden Shaquille O'Neal, kariyerinde benzer donemlerden gectiğini itiraf etti.

Shaq, ClutchPoints podcast'inde yaptığı acıklamada, "Seri bir dolandırıcıydım... Evet, yaptım. Bu işte en iyisiydim ve bununla gurur duymuyorum. Ailemi bunu yaparken kaybettim. Cocuklarımın değerli, onemli yıllarını bunu yapmaktan kaybettim." dedi.

Bu hataların cok zor ve uzun bir boşanma surecine yol actığını ifade eden Shaq, "Cok şey yaşadıklarını biliyorum cunku ben cok şey yaşadım. Hayatımın en mutlu gunleri eve gelip altı farklı insanın 'Baba, baba, baba' dediğini duymaktı. Hayatımın en mutlu gunleriydi. Ne para, ne araba hatta şampiyonuklar değil." dedi.

Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers ve Boston Celtics formaları giyen Shaquille O'Neal'in 4 NBA şampiyonluğu bulunuyor.

IME UDOKA NE SOYLEDİ?

Udoka, ESPN'e yaptığı yazılı acıklamada, "Oyuncular, taraftarlar, Celtics Kulubu ve ailemden, onları hayal kırıklığına uğrattığım icin ozur diliyorum. Takımı bu zor duruma soktuğum icin uzgunum ve hakkımdaki kararı kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

Takımı bu sure zarfında yardımcı antrenor Joe Mazzulla'nın calıştırması bekleniyor.

Gecen sezon 51 galibiyet, 31 mağlubiyetle Doğu Konferansı'nı 2. sırada bitirerek play-off'lara yukselen Udoka'nın yonetimindeki Celtics, Brooklyn Nets, Milwaukee Bucks ve Miami Heat'i eleyerek NBA Finalleri'ne cıkmış ancak Golden State Warriors'a 4-2 yenilmişti.