Katı yakıtlarda temmuzda en fazla uretim ve teslimat linyit komurunde yapıldı. Linyit teslimatının yuzde 86,5'i termik santrallere, yuzde 9'u ise demir-celik haricindeki sanayiye gercekleştirildi. Turkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin katı yakıt istatistiklerini acıkladı.

Buna gore, temmuzda katı yakıtların toplam satılabilir uretim miktarları, linyitte 6 milyon 367 bin 56 ton, taş komuru kokunda 409 bin 784 ton ve taş komurunde 93 bin 629 ton oldu. Linyitte satılabilir uretim temmuzda bir onceki aya gore yuzde 5,6 azalırken, gecen yılın aynı ayına gore yuzde 16,7 arttı.

Teslimat miktarları ise linyitte 5 milyon 914 bin 996 ton, taş komurunde 2 milyon 988 bin 506 ton ve taş komuru kokunda 445 bin 618 ton olarak hesaplandı.

TAŞ KOMURUNUN YUZDE 57,4'U TERMİK SANTRALLERE

Katı yakıtların teslimat yerlerine gore dağılımı incelendiğinde, temmuzda taş komuru teslimatının yuzde 57,4'u termik santrallere, yuzde 18'i kok tesislerine, yuzde 9,8'i demir-celik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yuzde 86,5'i termik santrallere ve yuzde 9'u demir-celik haricindeki sanayiye gercekleştirildi.

Taş komuru kokunda ise en fazla teslimat yuzde 96 ile demir-celik sanayisine yapıldı.

Uretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı temmuzda yuzde 107,6 ile en yuksek linyitte gercekleşti. Bu oran taş komuru kokunda yuzde 92, taş komurunde yuzde 3,1 olarak belirlendi.