Trabzon ’da ikamet eden ve gorme engeli olduğu oğrenilen 9 yaşındaki Nejla Duru Kurt, 25 Haziran 2021 ’de, Beşirli Mahallesi'nde anneannesinin yaşadığı apartmanın 7 ’nci katındaki terasta oyun oynadığı sırada beton zemine duştu. Ağır yaralanan Kurt, Karadeniz Teknik Universitesi (KTU) Tıp Fakultesi Farabi Hastanesi ’nde tum cabalara rağmen kurtarılamadı. Olumuyle ilgili soruşturma başlatılan Kurt, gozyaşlarıyla toprağa verildi. DHA ’nın haberine gore; Nejla Duru Kurt ’un, olay gunu ailesiyle kornea nakli olmak uzere Ankara ’ya gideceği ortaya cıktı. Nejla ’nın eğitim gorduğu ozel eğitim uygulama okulunda yonetim, Nejla Duru ’nun anısını yaşatmak icin duyu ve hareket geliştirme uygulama alanı sınıfı oluşturdu. Ozel eğitim ihtiyacı duyan cocukların oyun becerilerini ve dokunma duyularını geliştirmek uzere tasarlanan sınıfın acılışı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ’nun katılımıyla yapıldı. Hakan ve Bilge Kurt cifti, tek cocukları olan Nejla Duru Kurt ’un oyuncak ve giysilerini adına yaşatılan sınıfa hediye etti. Sınıfın girişine adına 'anı koşesi' oluşturulan Nejla Duru ’nun kaydırak, top havuzu, tuylu maskotlar ve salıncak gibi oyuncakları okulda ozel eğitim alan cocukları sevindirdi. Anne Bilge Kurt, “Kızımın son doğum gununu yapamadık. Gozuyle gormese de gonluyle goren bir cocuktu. 9 yılın icine 90 yıl sığdırdık. Mukemmel bir hayatı oldu. Duru ’nun korneası oluşmamıştı, nakil olacaktı. Goz gelişimini tamamlaması icin belli bir yaşı beklemesi gerekiyordu. Biz o yaşı doldurduk ama Allah nasip etmedi. Ucağa binip ameliyat icin Ankara ’ya gideceğimiz saatte Duru ’yu defnettik. Kornea nakli Ankara ’da olacaktı. Kızımın doktoru cok şaşırdı. Gozu bulduk, ameliyat icin hazır ama Duru yok. 9 yıl bugunu beklemiştik. Duru ’nun mukemmel oyuncakları vardı ama hep bir amacı vardı. Şimdi bu oyuncaklarla Duru ’nun arkadaşları oynuyor. Duru icin bir şeyler yapmak, adı yaşasın istiyordum. Duru ’nun her şeyini oyuncakları, materyalleri kıyafetlerini her şeyini okula ve arkadaşlarına bağışladım. Bunun icin de cok mutluyum. Duru gorme engelliydi ama gonluyle goruyordu. Eminim ki şu an bizi goruyor. Arkadaşlarıyla oyuncaklarını paylaşmayı sevdiği icin o da cok mutlu olurdu. Cocuklar oynarken sanki Duru ’yu gordum. O kadar mutlu oldum ki amacıma ulaştım, gururluyum, mutluyum.” diye konuştu. Hakan Kurt ise, “Duvara kızımın resimlerini asmışlar. Cocukların burada oynadığını gorunce duygulandık, mutluyum. İnşallah bu tur sınıflarda engelli cocuklar daha cok faydalanır. Bu sınıf yapıldığı icin cok gururlandım. Cocuklar oynarken sanki Duru ’yu gordum, duygulandım.” dedi.